Медична допомога під обстрілами: Сумська клінічна лікарня Святого Пантелеймона продовжує підтримувати населення

Директор Сумської клінічної лікарні Святого Пантелеймона Володимир Поцелуєв повідомив про чергову робочу поїздку до села Кияниця Юнаківської громади, яке знову зазнало обстрілів з боку російських військ. Внаслідок чергового прильоту КАБів було зафіксовано значні руйнування.

Медики на місці надавали невідкладну допомогу постраждалим та налагоджували комунікацію з мешканцями, які змушені евакуюватися зі своїх домівок. Для забезпечення належного медичного обслуговування переселенців, лікарня активно підтримує жителів Сумського району.

«Як правонаступники Сумської районної лікарні, ми продовжуємо опікуватися жителями Сумського району та пропонуємо різні варіанти допомоги», – підкреслив Володимир Поцелуєв.


За словами Поцелуєва, внутрішньо переміщені особи з регіону отримують медичну допомогу в Сумській клінічній лікарні Святого Пантелеймона без черги. «За необхідності, до лікування будуть залучені фахівці вищого, аж до національного рівня», – додав директор лікарні.

Для консультацій і запису на прийом жителі можуть звертатися за телефоном гарячої лінії лікарні: 0 800 333 103. Крім того, жителям Кияниці та сусідніх громад доступна медична допомога в амбулаторії села Стецьківка, де можна звертатися за телефоном 095 644 3762.

Також Володимир Поцелуєв закликав долучитися до збору коштів на придбання FPV-дронів для 92-ї окремої штурмової бригади імені кошового отамана Івана Сірка, яка зараз виконує бойові завдання на Сумському напрямку. Збір коштів організовано спільно з благодійним фондом «Харківські Чарівники», який вже кілька років співпрацює з лікарнею та надає допомогу захисникам.

«Фото та відеозвіт про придбання дронів обовʼязково надамо», – запевнив директор. Реквізити для допомоги: картка, відкрита на керівника фонду Романа Бондаренка – 5363542091115700.

«Разом зможемо більше! Дякуємо ЗСУ! Слава Україні!» – підсумував Володимир Поцелуєв.