Леонід Матвієнко відзначив 70-річчя яскравим концертом у театрі імені Щепкіна

Святковий концерт з нагоди 70-річчя заслуженого артиста України Леоніда Матвієнка, з успіхом пройшов 2 жовтня на сцені Національного академічного театру імені М.С.Щепкіна, став яскравою мистецькою подією у культурному просторі України.

У ході концертної програми Леонід Матвієнко ще раз блискуче підтвердив високий виконавський рівень. Його неповторний вокал вкотре підкорив багатьох шанувальників.

У виконанні заслуженого артиста прозвучали популярні твори, що склали класичну спадщину української пісні — «Мамина Черешня» Анатолія Горчинського, «Тополі» Віктора Шпортька, «Осіннє золото» композитора Ігоря Шамо на слова Дмитра Луценка, «За літами» Олександра Білаша на вірші Андрія Малишка та інші відомі пісенні твори.

У концерті також взяли участь: Лауреати Всеукраїнських та міжнародних конкурсів Тетяна Ластовецька та Дмитро Семикрас, Двічі Лауреат Всеукраїнських мистецьких конкурсів оркестр Національного академічного театру імені Щепкіна. Диригент – заслужений артист України Людмила Стичук. Головний диригент оркестру – заслужений працівник культури України Віталій Тамілін.

З ювілейною датою заслуженого артиста привітали Директор Департаменту культури, інформаційної політики та туризму Любов Карпенко та директор театру, заслужений діяч мистецтв України Микола Юдін.

Як зазначалось, Леонід Матвієнко є справжнім взірцем національного пісенного мистецтва, еталоном вишуканої сценічної майстерності. Також неоціненним є його особистий внесок у поповнення мистецької скарбниці України.

За вагомі заслуги Леоніда Матвієнка нагороджено Почесними Грамотами Голови обласної державної адміністрації, Департаменту культури інформаційної політики та туризму облдержадміністрації, а директор театру вручив ювілярові Почесний Сертифікат під номером «1» за вишукану майстерність та високий професіоналізм.

Леоніда Матвієнка відзначено багатьма іншими почесними нагородами.

Джерело: