КЗ «Імпульс» у Шостці знижує тарифи на послуги з теплопостачання

КЗ «Імпульс» у Шостці знижує тарифи на послуги з теплопостачання на 6%. Про це повідомила під час засідання виконкому Шосткинської міськради начальнику правління економіки Дар’я Гребенюк.

У підсумку знижка для населення буде складати 1393 грн, а для виробництва – 1100 грн.

А ось «Харківенергоремонт» знижувати ціну на свої послуги не поспішає. Начальник управління економіки запевнила, що міськвиконком працює з підприємством з цього питання.

«Ми направили своє звернення щодо скасування застосування тарифів, які були встановлені ліцензіатом постановою НКРЄКП від 2020 року №96, для того, щоб вони могли застосовувати відповідні тарифи, які є меншими, ніж діючі. Вони повинні провести роботу зі споживачами послуг та заключити нові договори на послуги відповідно до закону України «Про житлово-комунальні послуги», — сказала Дар’я Гребенюк.

У свою чергу директор ШП «Харківенергоремонт» Микола Будашний наголосив, що договори зі споживачами послуг підприємство повинно було укласти до 1 травня. За його словами, у зв’язку з коронавірусом постановою Кабінету міністрів цей термін перенесли на п’ять місяців після завершення карантину.

«Нема механізму застосовувати нові тарифи. Ось в чому справа», — виправдовувався Микола Будашний.

Підприємство «Шостка-тепло», яке було виставлено на торги, наразі проходить процес реформування,  повідомив міський голова Микола Нога.

«Господарі підприємства обіцяють, що «Шостка-тепло» буде працювати. З цього питання ведуться перемовини із Сумигазом, аби вирішити питання транспортування газу. Вирішується питання, яке підприємство буде займатись опаленням цього мікрорайону. Але є надія, що котельня буде працювати в тому ж режимі, в якому працювала до цього. Крім тих квартир, які за останній період переведені на індивідуальне опалення», — зазначив мер.

Джерело: