«Квартирант» у Сумському районі обібрав жінку

Поліцейському знадобилась буквально одна доба, аби не тільки встановити всі обставини злочину, а й викрити злодія. Як з‘ясувалось, до зникнення грошей та банківської картки був причетний квартирант потерпілої, який, виїжджаючи з квартири, таким чином «віддячив» власниці житла.

Як розповіла сама потерпіла, вона не одразу виявила зникнення з сімейної хованки грошей та банківської картки. Сполошилась, коли їй на телефон стали надходити смс-повідомлення про зняття різних сум з її банківського рахунку. Окрім картки, зникла і готівка, близько 700 гривен, що зберігалися разом з фінансовим документом.

«Дільничний, опитавши заявницю і детально проаналізувавши обставини зникнення грошей та картки, дійшов висновку, що до крадіжки може бути причетний колишній квартирант заявниці, — коментує ситуацію Віталій Ткаченко, т.в.о.начальника Сумського районного відділу поліції. – Чоловіку 34 роки, родом з сусіднього району. В поле зору працівників поліції до цього часу не потрапляв. Він майже два роки знімав кімнату у потерпілої, і, врешті, вирішив повернутися до батьків. Поліцейський перевірив цю версію, і вона знайшла своє стовідсоткове підтвердження».

Дільничний офіцер поліції з‘ясував: «квартирант», забравши гроші та картку, поїхав додому до батьків. Дорогою купив родичам гостинців та подарунок для племінниці, для чого зняв з чужого рахунку 500 гривень. За якийсь час, коли знову виникла потреба у грошах, зняв з картки ще тисячу гривень.

Наразі в поліції за фактам крадіжки відкрили кримінальне провадження відповідно за ч.1 ст. 185 КК України. Частину грошей слідчі вилучили та повернули заявниці. А «квартиранту» тепер доведеться не тільки відшкодувати завдані господарям збитки, а й постати перед судом.

Джерело: