Кролевецька міська рада через суд відстояла право на повернення 53,6 тис. грн за оренду майна

До Господарського суду Сумської області звернулась Кролевецька міська рада та виконавчий комітет цієї ради до відповідача ФОП К. про стягнення 53, 6 тис. грн за користування частиною нежитлового приміщення по площі Миру, 6, а також судові витрати покласти на відповідача.

Судом встановлено, що на виконання умов договору орендодавцем було передано, а орендарем прийнято в оренду вищезазначене нерухоме майно, про що свідчить акт приймання-передачі частини нежитлового приміщення. Як вбачається матеріалів справи, відповідач свій обов’язок щодо внесення орендної плати у строк та розмірі, визначені договором, не виконував, у зв’язку з чим і виникла заборгованість у розмірі 5,6 тис. грн.

Враховуючи, що факт несвоєчасного повернення орендованого майна, після припинення договору, встановлено у ході судового розгляду справи, сума неустойки за вказане порушення нарахована позивачем у відповідності до вимог законодавства, суд дійшов висновку про правомірність вимог позивачів задовольняє позовні вимоги про стягнення 48030,90 грн. неустойки за користування об’єктом оренди за час прострочення обов’язку щодо його повернення, 5,6 тис. грн. заборгованості по орендні платі та витрати по сплаті судового збору.

Джерело: