Кожен третій абітурієнт Сумської області не прийшов здавати історію

На Сумщині кожен третій із зареєстрованих учасників не з’явився складати ЗНО з історії України. Всього в області цей предмет планували здавати 6 тисяч 820 людей.

Про це розповіла кураторка Сумщини Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Валерія Ханікова.

Тестування минулось без нештатних ситуацій, передає «Суспільне».

“Апеляцій не надійшло, нікого з кабінетів через порушення правил проходження тестування не видаляли, і не було підстав когось до тестів не допускати”, — зазначила вона.

На Сумщині ЗНО з історії України писали у 31 пункті тестування, у Сумах — 13. Один з них розташований в Сумському державному університеті.

“До історії я мало готувалася, тому що планувала здавати біологію: на психологію вступати, на медфакультет. Зараз думаю: чи на медичний факультет вступати, чи на журналістику”, — говорить випускниця Єлизавета Шабло.

Випускниця Діана Фоменко розповідає про підготовку. “Готувалася: ходила на курси, вдома за збірниками”, — каже вона.

Кожен третій абітурієнт Сумщини не прийшов здавати історію

Вчителька школи зі Старого села Ірина Індик привезла здавати історію трьох учнів.

“Сказала дітям прийти без десяти дев’ять. Автобус був о 9 годині. Ми пройшлися навколо школи, заспокоїлися, дивимося – без п’яти. Кажу: “Давайте ще трошки пройдемося”. Ми ще пройшлися, автобус під’їхав, зайшли всі спокійно і приїхали”, — розповідає вона.

Сьогодні в цьому пункті тестування чекали на 270 випускників.

Цього року кількість учасників на історію України приблизно така, як і минулого року. Про це розповів помічник відповідального за пункт тестування Іван Козій.

“Дивлячись на те, що історія України додалася як ЗНО для випускників технікумів і коледжів на основі диплому молодшого спеціаліста, але тільки на контрактну пропозицію. Тому це може вплинути на кількість учасників”, — зазначив він.

Запускали абітурієнтів за чергою, на вході вимірювали температуру.

Кожен третій абітурієнт Сумщини не прийшов здавати історію

Тест з історії України розрахований на 150 хвилин, за цей час треба відповісти на 60 запитань.

За словами відповідального за пункт тестування Юрія Зимака, на кожне запитання – 5 варіантів відповідей. Учень вибирає один. На перевірку здають тільки бланк відповіді.

“Тестовий зошит – це власне чернетка, яку він може забрати з собою після тестування. Бали будуть потім перераховувати в рейтингову шкалу: від 100 до 200”, — пояснює він.

Результат рейтингової оцінки – це вже результат у порівнянні з усіма учасниками тестування в Україні, тобто оцінка кожного залежить від результату всіх абітурієнтів.

Джерело: