Коваль із Сум отримав грант від Епіцентру

Проект «Мільйони добрих справ» національної мережі торгових центрів «Епіцентр» добігає кінця. У Києві відбувся четвертий фінал проекту, на якому визначили останню п’ятірку переможців (як проходив четвертий фінал дивіться на каналі Епіцентр в YouTube). Таким чином, стали відомі імена всіх 20 українських підприємців, які отримав в якості грантів від компанії «Епіцентр К» майже 10 млн гривень.

Серед переможців і Павло Білоус з Сум. Уже понад 10 років Павло володіє майстерні художньої ковки в Сумах. Тут він з двома помічниками виготовляє ковані вироби під замовлення – ворота, огорожі, перила, камінні аксесуари, підставки під квіти, під парасолі, банкетки, дзеркала і сувенірну продукцію. Попит на його продукцію значно перевищує можливості майстерні.

Як збільшувати або зменшувати бізнесу і вдосконалення продукції, що випускається Павлу необхідно встановити лінію порошкового фарбування. Це дозволить підприємцеві не тільки випускати екологічні вироби без вмісту шкідливих токсичного речовин, але і на 70% збільшити обсяги виробництва – до 60 виробів в день.

«Ми хочемо зберегти українські традиції, але в той же час осучаснити нашу продукцію. Ми станемо кузнею № 1 в Сумській області і зможемо продавати свою продукцію в Епіцентрі », – запевняє коваль, який отримав 500 тис. Грн в якості гранту.

Переможцями останнього четвертого етапу проекту «Мільйони добрих справ» від Епіцентру також стали:

Іларіон Єськов з м Кам’янське (Дніпропетровська область)

Іларіон вже більше 15 років займається підприємництвом. Всі ці роки він, працюючи в сфері торгівлі, мріяв бути творцем – власними руками створювати 100% натуральні харчові продукти, які були б не тільки смачними, а й корисними. «Я мріяв, щоб на полицях магазинів були продукти дійсно харчової, а не хімічної промисловості», – згадує підприємець.

Знайти свою нішу допоміг випадок. З однієї з поїздок за кордон дружина Іларіона привезла швейцарський сир грюйер. Він так сподобався подружжю, що вони вирішили спробувати приготувати його самостійно. Цей досвід був дуже вдалим – все 10 головок сиру були реалізовані за ринковими цінами.

Особливістю цього сиру є те, що він повинен визрівати мінімум три роки, через що виробництв витриманих сирів в Україні практично не розвинене. Завдяки гранту в розмірі 500 тис. Грн від Епіцентру, подружжя Єськова планують відкрити невелику домашню сироварню, оснастивши її професійним обладнанням (сироварня, пастеризатор, ванна для посолки, камера для визрівання сиру). Плани у підприємців амбітні – реалізовувати свою продукцію не тільки через локальні торговельні мережі, але і відкрити власний магазин преміальних продуктів харчування, зіркою в якому буде сир власного виробництва. «Спасибі компанії« Епіцентр К », яка повірила в мене! Завдяки цьому вже зовсім скоро українці зможуть поласувати нашим натуральним сиром, який буде нічим не гірше відомого швейцарського », – впевнений Іларіон.

Діана Богузь, Вінниця

«Смачні пельмені моєї тітки повинні спробувати все» – подумала рік тому Діана і відкрила крафтового виробництво напівфабрикатів «Пельмеша». За рік вона продала більше 3 тонн продукції, якої у неї 14 видів – пельмені та вареники з різними начинками, а також сирники.

У виробництві підприємниця використовує виключно м’ясо сертифікованих фермерських господарств і соки овочів з власної грядки (буряк, шпинат, морква) для кольорового тіста. Працюють в «Пельмеше» жінки старшого віку – для Діани це важлива соціальна складових її бізнесу. «Для них це можливість заробити гроші, спілкуватися і ділитися досвідом, займаючись при цьому улюблений справою», – розповідає власниця бізнесу.

За грант в розмірі 497 тис. Грн від Епіцентр Діана планує відкрити повноцінний цех з виробництва напівфабрикатів і значно наростити виробничі потужності. У подальших планах Діани відкрити інтернет-магазин, розмістити брендовані холодильні камери з власною продукцією в торгових точках Вінниці, а також випустити лінійку готових обідів, які вона буде доставляти в офіси і на навчальні заклади міста.

Леране Козакевич, м.Ірпінь (Київська область)

Кримська татарка Леране, тікаючи від російської окупації, була змушена покинути батьківщину і переїхати в Ірпінь (Київська область). Бажання зберегти рідні традиції та культуру привели колишню журналістку в сферу харчування. Останні кілька років Леране працювала ресторанним продюсером і допомагала відкривати заклади кримсько-татарської кухні. Саме тоді підприємниця вперше дізналася про корисні властивості Мікрогрін, який почали активно використовувати в кулінарії. «Мікрогрін містить в п’ять разів більше вітамінів і мікроелементів, ніж звичайна зелень. Останні кілька років його активно використовують в якості декору і додають в готові страви », – розповідає Леране.

Проаналізувавши ринок і зрозумівши, що він має потенціал, підприємниця почала діяти.

Весь минулий рік вона продавала в ресторани і кейтерингові компаній Києва Мікрогрін, вирощений на власному балконі. Час нарощувати обороти. У Леране вже є орендовану земельну ділянку, на якому розпочато будівництво теплиці. Грант у розмірі 500 тис. Грн дасть їй можливість почати відразу кілька проектів – це і створення DIY-боксів для сіті-фермерства, щоб кожен бажаючих міг вирощувати корисний Мікрогрін у себе на підвіконні, і мережу вендінгових автоматів для продажу продукції з Мікрогрін (сендвічі, йогурти, смузі), а також поставка контейнерів з Мікрогрін в ресторани і кафе міста, що дозволить шеф-кухарям додавати завжди свіжий Мікрогрін в свої страви. «У майбутньому я хочу запустити франшизу і дати можливість українцям відкривати власну справу і створювати робочі місця», – каже Леране.

Катерина Орлова, Харків

Багато хто говорить, що творчість і бізнес – речі несумісні. Але digital-скульптор Катерина з Харкова вирішила розвінчати цей міф. Уже п’ять років вона створює скульптури на замовлення, але мріє відкрити власне виробництво колекцій скульптур, бра, барельєфів і світильників. «Це будуть концептуальні авторські скульптури, які зможе замовити кожен», – каже Катерина.

Вигравши грант в розмірі майже півмільйона гривень, вона зможе відкрити повноцінну майстерню і купити сучасне обладнання, що дозволить Катерині виготовляти скульптури не тільки з гіпсу, а й з мармурової крихти та інших матеріалів. За словами підприємниці, її скульптури будуть цікаві як власникам ресторанів і салонів краси, так і дизайнерам інтер’єрів і звичайним людям, які піклуються про красу і затишок у власному домі. Крім того, Катерина планує активно використовувати сучасні технології і крім 3D-скульптінгп і 3D-друку запропонувати клієнтам можливість за допомогою доповненої реальності «приміряти» скульптуру до свого інтер’єру. «Я рада, що Епіцентр повірив в мене, – каже Катерина. – Разом ми зможемо створити в Україні сильний дизайнерський бренд, відомий у всьому світі ».

«Цим проектом ми хотіли надихнути діючий бізнес вийти з кризи і дати шанс почати новий тим, хто давно мріяв про власну справу», – зазначає заступник генерального директора компанії «Епіцентр К», суддя проекту Борис Артарі-Колумб.

Щоб отримати шанс на кошти для власної справи, необхідно було заповнити грантову заявку, описавши свою бізнес-ідею і план її реалізації, а також докласти кошторис в межах грантової суми. З майже 3 тис. Заявок були обрані 40, які потрапили до півфіналу. Переможців визначало експертне журі на основі відеопрезентацій півфіналістів і захисту бізнес-проектів. Кожен з 20 переможців отримав грант в розмірі до 500 тис. Гривень на розвиток власної справи. Крім фінансової підтримки, компанія «Епіцентр К» у разі потреби готова надати переможцям консультації з юридичних, податкових та фінансових питань.

Як зазначають члени журі, визначити переможців було нелегким завданням. «Ми побачили багато нових, цікавих, інноваційних ідей і в запеклих дискусіях вибрали кращих», – говорить член журі заступник генерального директора «Епіцентр К» Вадим Лозовий.

«Радий приєднатися до такої важливої ​​справи, як допомога малому і середньому бізнесу. Вибрати переможців було не просто, але я перш за все звертав увагу на соціальну складову кожного бізнесу і ту користь, яку він несе суспільству », – зазначає член журі Дмитро Борисов, власник і бренд-шеф однойменної мережі ресторанів.

Приз глядацьких симпатій і засоби на власну справу в розмірі грантової заявки (500 тис. Грн) отримав учасник четвертого фіналу проекту «Мільйони добрих справ» Андрій Печериця, який зібрав понад 6 тис. Лайків під своїм відео на YouTube. Підприємець з Полтави представив суддям свою ідею екологічних велокафе, які працюють від сонячних батарей.

Джерело: