Корумпованість системи техогляду вантажного та спецтранспорту є причиною численних ДТП на дорогах Сумщини, – Вадим Лисий

Команда «Батьківщини» продовжує боротьбу з неналежним технічним оглядом транспорту в області, який призвів до численних ДТП на дорогах Сумщини. Відтак, за офіційними даними, протягом січня-лютого 2021 року трапилося 328 аварій, що на близько 19 % більше, ніж в аналогічний період минулого року. Одна з причин збільшення кількості ДТП – корумпованість системи техогляду автотранспорту в області, – переконаний Вадим Лисий, голова депутатської фракції ВО «Батьківщина» в облраді.

26 лютого, під час сесії Сумської обласної ради, депутати спільно з народними обранцями від Сумщини звернулися до Міністра інфраструктури України та керівників правоохоронних органів щодо неналежного технічного огляду автотранспорту в області та проведення перевірки акредитованих пунктів техогляду, і створили профільну комісію.

«Відсутність з боку Міністерства інфраструктури України належного контролю за діяльністю таких суб’єктів господарювання призвело до того, що на території м. Суми пункти технічного контролю суб’єктів господарювання не функціонують, а протоколи перевірки технічного стану транспортного засобу виконавцями складаються та видаються в офісах, без фактичного проведення оглядів транспортних засобів та перевірок їх конструкцій і технічного стану, що є грубим порушенням вимог ст.35 Закону України «Про дорожній рух», а також постанови Кабінету Міністрів України №137 від 30.01.2012 «Про затвердження порядку проведення обов’язкового технічного контролю та обсягів перевірки технічного стану транспортних засобів, технічного опису та зразка протоколу перевірки технічного стану транспортного засобу», – йдеться у зверненні.

Вже отримано офіційний лист-відповідь від Міністерства інфраструктури України щодо діяльності пунктів техогляду.

«Ми продовжуємо роботу у напрямку боротьби з номінальною діяльністю пунктів технічного огляду транспорту, що напряму впливає на безпеку на дорогах Сумщини. Наразі всі отримані документи вже опрацьовуються нашою командою. Серія замовних матеріалів у місцевих ЗМІ, яка намагається дискредитувати «Батьківщину» та мене, як керівника обласної парторганізації, лише підтверджує правильність обраного шляху», – зазначає Вадим Лисий.