Комісія з розподілу субвенції на соцекономрозвиток окремих територій схвалила близько 200 проєктів, 48 із них – у Сумській області

Комісія розглянула та схвалила узгоджені пропозиції від народних депутатів та обласних державних адміністрацій щодо розподілу близько 300 млн гривень субвенції на фінансування близько 200 проєктів, 48 із них – проєкти по Сумській області.

На 48 проєктів Сумщини передбачено фінансування в сумі 39 млн 688 тис. 829 грн. Це ремонт закладів дошкілля, покращення умов в освітніх закладах, закупівля медичного обладнання тощо.

Як зазначив Міністр розвитку громад та територій України Олексій ЧЕРНИШОВ, Державним бюджетом на 2020 рік Мінрегіону передбачено субвенцію в обсязі 1,7 млрд гривень. Пропозиції щодо її розподілу подаються народними депутатами України, обласними та Київською міською держадміністраціями. На минулому засіданні Комісії було розглянуто та схвалено пропозиції щодо розподілу 1,4 млрд гривень між близько 1000 проектами та заходами.

«Загалом Комісією з розподілу субвенції на соцекономрозвиток окремих територій вже схвалено близько 1200 проєктів, реалізація яких позитивно вплине на розвиток регіонів, а це, нагадаю, – один з головних пріоритетів діяльності Мінрегіону», – повідомив Олексій Чернишов.

Довідково, згідно з визначеним Порядком 80% субвенції розподіляється між регіонами відповідно до чисельності населення.

Джерело: