Колишній табір СумДУ — у сотні кращих готелів Криму

Колишній студентський спортивно-оздоровчий табір «Університет» у селищі Гурзуф під Ялтою, що нині називається “Гостьовий дім “Гурзуфські Зорі” увійшов до сотні найкращих готелів Криму. Про це стало відомо з фотографії, на якій зображений Ростислав Абрамітов із табличкою “100 лучших здравниц и отелей Крыма”.

У незалежному рейтингу споживачів “Гурзуфські Зорі” нібито набрали понад 92 бали зі 100 можливих.

Гурзуфские Зори_Табличка

Студентський табір перетворюється на…

Згадаємо трохи історії взлету пана Абрамітова.

Із 1991 до 2003 він був начальником відділу з позанавчальної роботи СумДУ. Відділ цей споконвіку займався дозвіллям студентів, культурно-масовими і спортивними заходами. Акурат під новий – 2003 – рік, Абрамітову зробили подарунок – перевели на роботу до підприємства профспілкової організації студентів СумДУ — студентського спортивно-оздоровчого табору «Університет» у селище Гурзуф під Ялтою.

Ростислав Абрамітов став директором цього табору і мав би сприяти оздоровленню сумських студентів у Криму. Та замість цього табір крок за кроком підводили під банкрутство. І врешті-решт, на початку 2009 року, через Господарський суд Автономної республіки Крим підприємство профспілкової організації студентів Сумського державного університету спортивно-оздоровчого табору «Університет» ліквідували. Але сліди його в Реєстрі Мін’юсту залишились.

Саме Ростислав Абрамітов значиться директором ліквідованого підприємства. До слова, у цьому ж реєстрі знайшли й дані про фізичну особу-підприємця Абрамітова. Виявляється, ще у 2006 році пан Абрамітов, працюючи директором підприємства табору «Університет», почав підприємницьку діяльність, основний вид якої… «Діяльність засобів розміщування на період відпустки та іншого тимчасового проживання». І ще одна річ: табір, яким керував Абрамітов, був зареєстрований за адресою Гурзуфське шосе, 6А, а ФОП Абрамітов – на Гурзуфському шосе, 6Б. Взагалі у цій гурзуфській історії є дуже багато цікавих моментів (наприклад, за тією ж адресою, що і підприємство СумДУ «Університет», було зареєстроване ТОВ «Університет», на яке переоформили землю і споруди), але зацікавила вона іншим.

Крим – наш!

У день так званого референдуму в 2014 році на сайті «Лента новостей Крыма» була оприлюднена стаття із заголовком: «Большая Ялта ждет от референдума перемен к лучшему». У ній наведена цитата мешканця Гурзуфа пана Абрамітова: «Я вижу свое будущее и будущее своих детей в нормальном стабильном государстве. Я пришел выполнить свое волеизъявление, реализовать мысли и чаяния, к которым я шел 20 лет. Так же думают и все члены моей семьи, мои друзья и соседи. К часу дня мы все уже проголосовали. Ни на одних выборах я не видел такой активности людей. Мы все сегодня идем голосовать за светлое будущее нашего Гурзуфа и уверены на 100%, что будет сезон, приедут отдыхающие, будет благополучие, стабильность и мир!»…

Наразі Ростислав Абрамітов входить у так звану російську асоціацію курортів Криму як директор міні-пансіонату «Гурзуфські зорі». До того ж він зареєстрований у Росії як індивідуальний підприємець і сплачує там податки…

Джерело: