Кінотеатру «Дружба» зменшили орендну плату

На початку липня депутатська комісія Сумської міськради з питань коммайна і законності підтримала прохання ТОВ «Кінотеатр «Дружба»і проголосувала за відстрочку оплати оренди цілісного майнового комплексу кінотеатру до кінця року. Причина очевидна — простої кінотеатру в зв’язку з карантином.

Однак на черговому засіданні тієї ж комісії 28 липня знову винесли питання по кінотеатру «Дружба». Директор департаменту ресурсних платежів міськради Юрій Клименко пояснив, що керівництво кінотеатру знову до них звернулося і сказало, що минулого разу в своїй заяві вони помилково написали прохання про відстрочку. Насправді ж малося на увазі звільнення від орендної плати на період з 1 липня по 31 грудня поточного року, передає shans.com.ua.

Оскільки за чинним законодавством повністю звільнити комерційну структуру від сплати орендної плати місто не може, Юрій Клименко запропонував встановити їм на вказаний період символічну плату 1 гривня на місяць.

«Я працюю в цьому кінотеатрі вже 44 роки, і такій ситуації, як зараз, у нас ще ніколи не було, — поскаржився членам комісії директор кінотеатру «Дружба» Микола Тараненко. — Ми чотири місяці простояли і на сьогодні все ще, можна сказати, стоїмо. Все кіностудії через карантин закрили виробництво фільмів, все перенесли на 2021 рік. Тож зараз ми демонструємо тільки старі фільми, на які вже практично ніхто не ходить. А нам — хоч відкриті ми, хоч закриті — приміщення треба обслуговувати. І сьогодні ми робимо це фактично собі в збиток, тільки щоб зберегти кінотеатр. Крім того, потрібно ще й дах ремонтувати. Ми взагалі на цей рік планували робити масштабні ремонти, але поки не можемо, на сьогодні одні збитки»…

У підсумку комісія одноголосно підтримала прохання кінотеатру.

Для довідки: загальна площа цілісного майнового комплексу кінотеатру «Дружба» в Сумах — 2212 кв. м, за діючою методикою орендна плата для них становить 31,7 тис. грн. на місяць, договір оренди — до квітня 2029 року.

Джерело: