Керівники СНАУ та «АМК «РЕМ-БУД» обговорили можливі напрямки співпраці

Очільник Сумського дорожнього відділення «АМК «РЕМ-БУД» Юрій Деркач зустрівся із ректором СНАУ Володимиром Ладикою та проректором з наукової роботи Юрієм Даньком.

Під час зустрічі вони окреслили можливі напрямки співпраці з Сумським національним аграрним університетом – єдиним вищим навчальним закладом на території Сумщини, який готує фахівців будівельної галузі.

Також обговорили питання проходження практики студентами вузу на базі «АМК «РЕМ-БУД» та організації навчального процесу майбутніх спеціалістів.

Серед іншого під час зустрічі керівництво СНАУ виразило зацікавленість у відкритті нової спеціальності – підготовці фахівців дорожнього будівництва. Адже наразі заклад готує спеціалістів для промислового та цивільного будівництва і хотів би, враховуючи значний попит на «дорожників», реалізувати повноцінно і цей напрямок.

Також ректор СНАУ Володимир Ладика поділився досвідом співпраці вишу з іншими компаніями. Зокрема, розповів про практику надання спеціалізованої техніки для ознайомлення студентами та запропонував розглянути таку можливість й «АМК «РЕМ-БУД».

Разом з цим Володимир Іванович висловив зацікавленість у наданні від фахівців компанії рекомендацій щодо необхідних навиків та знань, які під час навчання мають опанувати студенти, щоб закінчивши навчальний заклад, вони могли застосувати на практиці набуті знання і були корисними для компаній-лідерів галузі.

У ході зустрічіі керівництво СНАУ ознайомило прадставника «АМК «РЕМ-БУД» із сучасною навчальною базою університету – павільйонами та лабораторіями, де проходять навчання майбутні спеціалісти.