Керівник Глухівського заводу спростовує інформацію щодо зберігання просто неба 125 тонн небезпечних відходів

Днями у пресі з посиланням на Державну екологічну інспекцію у Сумській області з’явилась інформація про зберігання просто неба небезпечних відходів на одному з підприємств Глухова. Мова йде про Глухівський завод “Електропанель”, на території якого знаходяться відходи у вигляді гальванічного шламу, передає hlukhiv.info.

Керівник підприємства Василь Мозговий показав журналістам місце зберігання шламу. Увесь його обсяг знаходиться у спеціалізованому, герметичному металевому контейнері, що виключає будь-яку його взаємодію із навколишнім середовищем. В ємність уже десяток років не складують відходи, з того часу як припинив роботу гальванічний цех. Тривалі роки екологи не переймалися питанням зберігання шламу, а коли навідались у березні на підприємство, не спромоглися зробити фото баку, натомість виклали фото з інтернету, тим самим навівши паніку в пресі.

“Недостовірна інформація та ілюстраційні матеріали порушують ділову репутацію нашого підприємства та створюють безпідставний та негативний суспільний резонанс навколо діяльності заводу “Електропанель”, що ймовірно призведе до додаткових збитків для нашого підприємства“, – коментує Василь Миколайович.

Зі слів керівника, проводяться переговори з фірмами, які мають ліцензію на утилізацію гальванічного шламу. Також розглядається питання оформлення ліцензії на зберігання відходів. У наявності ж є документи, які засвідчують проведення лабораторних досліджень. За висновками спеціалістів, відходи, що законсервовані в баку, не представляють надзвичайної небезпеки для екології, як про те пишуть у Держінспекції… «тривале зберігання значних обсягів небезпечних відходів на території населеного пункту створює високу потенційну небезпеку, як для довкілля, так і для здоров’я населення».

Джерело: