Кандидат на міського голову Охтирки має відношення до страшної трагедії в Сумах

Багатоквартирний будинок у місті Суми по вулиці Супруна, де 2 січня 2019 року в ліфті загинуло немовля, знаходиться на обслуговуванні керуючої компанії «Домком-Суми». Саме ця компанія утримує будинок, і технічне обслуговування ліфтів входить у тариф.

У багатоповерхівці по вулиці Супруна, 32/1, молода мама та її свекор з дитиною піднялися на дев’ятий поверх. Коли дорослі вийшли і почали викочувати візок із немовлям, ліфт поїхав, затиснувши дитину.

Суд у цій справі й досі триває. Загалом обвинувачення викликатиме до суду більше 80 свідків. Серед них – тепер уже колишній директор компанії «Домком-Суми» Олександр Цілуйко, нинішній кандидат на посаду міського голови Охтирки. Саме під час керівництва Олександра Цілуйка і був зроблений капітальний ремонт злощасного ліфту на суму понад 245 тисяч гривень.

Прокуратура заявляла про виявлені порушення: мовляв, деякі агрегати ліфта були замінені тільки «на папері». Батько дитини скаржився у керуючу компанію на погану роботу ліфта після капітального ремонту, остання скарга була за чотири дні до трагедії.

Також, за словами батька загиблого хлопчика Сергія Чернишова, директор «Домком-Суми» Цілуйко сказав йому — цитата: «Ти такий наївний, нічого не доб’єшся».

Сергій Чернишов, який і досі не може оговтатися від трагедії в його родині, зробив звернення до мешканців Охтирки, коли дізнався, що Цілуйко балотується на посаду голови місцевої ОТГ і позиціонує себе як досвідчений господарник. Сергій розповів свою історію та порадив охтирчанам зважено робити свій вибір, з урахуванням минулого кожного кандидата.

Джерело: