Кабмін підтримав ініціативу нардепа Гузенка щодо розвитку садівництва

Кабінет Міністрів на вчорашньому засіданні оновив програму державної підтримки садівництва, виноградарства та хмелярства. Одним з ініціаторів нової редакції програми став народний депутат від Сумщини, член Комітету Верховної Ради з питань аграрної та земельної політики Максим Гузенко (партія “Слуга народу”).

“Прийняті зміни удосконалюють механізм спрямування коштів на підтримку цих галузей, а також оновлюють процедуру подання документів для отримання компенсації. Зокрема, у 2021 році реалізація програми з підтримки розвитку галузей виноградарства, садівництва і хмелярства передбачає компенсацію витрат за:

• придбання садивного матеріалу – до 80%;

• спорудження шпалери і встановлення систем краплинного зрошення – до 50%;

• нове будівництво та реконструкцію холодильників, цехів переробки та об’єктів із заморожування продукції – до 50%;

• придбання технологічних ліній для товарної обробки та переробки продукції – до 50%;

• придбання техніки, механізмів та обладнання (зокрема, іноземного) – до 30%.

Один сільгоспвиробник відтепер може розраховувати на фінансову підтримку до 60 млн грн. Крім того, виробники мають можливість отримати й часткову компенсацію витрат, понесених у 2019-2020 роках.

Маю надію, що фермери Сумщини, та Роменщини зокрема, скористаються новими можливостями, і галузі садівництва й виноградарства нашого регіону отримають нове життя!

Цілком можливо, що невдовзі наша область славитиметься не тільки рекордними врожаями зернових, а і плантаціями плодово-ягідних культур. А це в свою чергу призведе до зменшення імпорту фруктів та ягід і зміцнення позицій місцевого виробника!

Працюємо далі!”, – написав Максим Гузенко на своїй сторінці у Фейсбук.