«Іронія долі, або З легким паром!» на Сумщині

Деякі ситуації виглядають милими і романтичними тільки в кіно. У житті ж вони викликають зовсім іншу реакцію, передає shans.com.ua.

Наприклад, один з улюблених фільмів кількох поколінь «Іронія долі, або З легким паром!» розповідає про те, як 31 грудня в одній квартирі раптово виявляється сплячий непроханий гість, який попередньо спожив чималу кількість спиртного. І весь фільм глядачі йому співпереживають і співчувають…

А ось жителі Липоводолинського району зовсім не зраділи, виявивши 31 грудня точно такого ж гостя, який забрався в їхній будинок за час відсутності господарів і вирішив пригостити себе святковою вечерею сам — з’їв палицю копченої ковбаси і олів’є, випив 400 г горілки, яку виявив у шафі, і ліг спати тут же на дивані. Розбуджений новорічний сюрприз виявився їхнім знайомим, алкоголіком Антоном (ім’я змінено). До цього часу він давно був на обліку в нарколога через свою згубну звичку. За його словами, він погано себе почував через випите напередодні й потребував поправки здоров’я, тому й забрався в чужий будинок. Однак його знайомі виявилися зовсім не такими милими і розуміючими, як кіношна Надя, і, обурившись таким самоуправством, взяли й викликали поліцію.

Здавалося б, цього було достатньо, щоб зробити висновки. Але після зустрічі Нового року 4 січня Антон знову відчув себе якось не дуже — просто кажучи, його колотило від абстинентного синдрому, організм наполегливо вимагав чергової випивки. Тому сюрприз під ялинку отримала ще одна пара його знайомих. У них у будинку непроханий гість почастувався яблуком і бульйоном (оскільки новорічні страви вже закінчилися, а різдвяні ще не почалися), а також знайденою невеликою кількістю алкоголю. Потім його виявила і вигнала господиня будинку. Можливо, у період свят подібна несподівана радість чекала й інших знайомих Антона, але вони до поліції не зверталися.

Поки йшло слідство і судовий розгляд справи про незаконне проникнення в житло, стан здоров’я Антона істотно погіршився — відморозивши ноги під час чергового запою, він позбувся ступень і став інвалідом 1-ї групи. Тепер він живе в інтернаті для людей похилого віку та інвалідів і, за його словами, не п’є. Свою провину він повністю визнав, у деталях розповів суду про те, що трапилося. Потерпілі на розгляд справи не з’явилися і попросили провести слухання без них, претензій до Антона вони не мали. Розглянувши матеріали справи, суд визнав Антона винним у незаконному проникненні в житло і, з огляду на всі обставини, засудив його до штрафу в сумі 884 грн. З огляду на те, що 75% пенсії по інвалідності Антон згідно з правилами віддає будинку престарілих, виплата штрафу була розстрочена на 9 місяців.

Утім, і ця судимість, і штраф — явно не найбільша неприємність у житті Антона, викликана алкоголем. Так що в реальності героям фільмів, які зловживають спиртним, однозначно краще не наслідувати — занадто високий ризик не зупинитися вчасно…

Джерело: