Хто буде відповідати за нещасний випадок на автозаправці в Глухові?

Вирушаючи на робочу зміну, 63-річний житель Глухова навіть і подумати не міг, що його там чекає. В ході виконання своїх професійних обов’язків у руках чоловіка загорівся балон із газом. З отриманими опіками працівник заправки опинився на лікарняному ліжку.

Як розповіла директор медчастини Глухівської лікарні Валентина Барахович, пацієнта доставили з місця події каретою швидкої допомоги. Глухівчанин був у свідомості, розмовляв, що притаманне всім в таких випадках, тому як больовий синдром і опікова хвороба розвивається пізніше. За словами Валентини Григорівни, ступінь опіку — близько 20% тіла. Тканини не обвуглилися, збережені, що істотно полегшує процес лікування і доля самого потерпілого. Зараз про пересадку шкіри не йдеться, пацієнту обробляють і перев’язують пошкоджені ділянки.  На 13 липня стан хворого, що перебуває в хірургічному відділенні, — середньої тяжкості, повідомляє shans.com.ua.

Начальник Глухівського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соцстраху в Сумській області Лариса Забара, в чиїй компетенції розбиратися в подібних надзвичайних ситуаціях, розповіла, що їм надійшло екстрене повідомлення про те, що в руках працівника однієї з автозаправок загорівся балон із газом і потерпілого з термічними опіками госпіталізовано до лікарні.

Цю інформацію вона передала до Києва, оскільки підприємство, на якому сталася надзвичайна подія, належить столичному підприємцю, а в Глухові він просто орендує газові установки. На даний момент чекають на відповідь з Києва, щоб визначитися, хто буде розслідувати подію — вони або їхні столичні колеги. Якщо Глухів, то буде створено спеціальну комісію, яка з’ясує, чому все сталося, чи були порушені правила техніки безпеки і т.ін.

Джерело: