Хлопець із Сум став телефонним другом для тих, хто опинився на самоті

Сумчанин Артур Хорунжий долучився до проєкту “Мій телефонний друг”. 19-річний студент займається волонтерством два останні роки.

Хлопець говорить, що підтримує людей розмовою: “Дуже часто люди стають ізольованими, вони не спілкуються між собою. Переважно, це все ж таки люди похилого віку та люди з інвалідністю, але звісно частина людей молодших також є”.

На такі телефонні розмови витрачає годину на день. Юнак говорить, що головне у цій справі вміти – слухати, передає «Суспільне».

Зараз Артур спілкується з Леонідом Івановичем із Чернігова. Вперше вони почули один одного два тижні тому.

“Спілкування з молодими це цікаво для обох співрозмовників, тому що у людей похилого віку є досвід, а молодь може розповісти про Інтернет. Для мене цікаве питання про Інтернет і так далі”, — говорить пенсіонер.

На Сумщині таких волонтерів, як Артур – 83 людини. Тих, хто звернувся за допомогою, – 56. За словами координатора Філіпа Шовгенова, за умовами проєкту, підопічний і сам волонтер мають бути з різних міст.

“Людина дзвонить на нашу гарячу лінію ми її питаємо звідки вона, чим займається, які в неї є інтереси, можливо якісь ще інші цікаві факти, то на основі цього ми знаходимо волонтера”, — говорить він.

Загалом в Україні, за словами Філіпа Шовгенова, волонтерами проєкту стали близько дві з половиною тисяч людей. Підопічних мають вдвічі менше. Щоб стати волонтером проєкту необхідно зареєструватись на платформі “Мій телефонний друг”, а підопічним – зателефонувати на гарячу лінію: 0800 202 147.

Джерело: