Хакери зламали сайти Нацполіції та публікують фейки. Суми теж не оминуло

На низці сайтів регіональних представництв Національної поліції почалися збої — вони або не працюють, або на них розміщуються фейкові новини. У Нацполіції заявили про незаконне втручання в роботу сайтів.

“Сьогодні об 11:45 зафіксовано несанкціоноване втручання у роботу офіційного вебсайта Нацполіції. У зв’язку з цим на деяких інтернет-сторінках обласних управлінь поліції була поширена недостовірна інформація”, – повідомили у пресслужбі НПУ.

Сайт Національної поліції України тимчасово відключений.

Наразі не працюють сайти НПУ у Києві, Сумах, Черкасах, Одесі, Житомирі, Тернополі, Івано-Франківська, Луганська, Чернівців. Усі сторінки видають помилку 521, яку видають інтернет-ресурси, коли веб-сервер несподівано обриває з’єднання з Cloudflare та неможливо отримати відповідь від сервера. Така помилка відображає, що система безпеки могла прийняти підключення від статичних IP-адрес за DDoS-атаку.

На сайті Нацполіції Львівщини опублікували інформацію про загибель трьох військових на Яворівському полігоні, що не відповідає дійсності. Окрім того про хакерську атаку на сайт повідомила поліція Рівного. Про публікацію неправдивих новин на сайтах НПУ повідомляють також правоохоронці Миколаєва.

Також перестав працювати сайт херсонської поліції. Перед цим була інформація “На Херсонщині поліція з’ясовує обставини загибелі американських військових радників”. У Facebook Нацполіції Херсонської області цю інформацію спростували.

suspilne.media