Губернатор прозвітував, що доручення Президента, які були надані за підсумками робочої поїздки на Сумщину, уже на виконанні

На цьому наголосив голова облдержадміністрації, коментуючи під час пресконференції зустріч Президента України Володимира ЗЕЛЕНСЬКОГО з українськими захисниками та їх родинами.

Як повідомив Роман Грищенко, вже розробляється програма захисту дітей-сиріт учасників бойових дій на сході України. До кола розробників включені представники громадських організацій, які опікуються питаннями захисту учасників АТО.

«Ветерани АТО розповіли Президенту також про проблему з працевлаштуванням військових після повернення з фронту, − зазначив Роман Грищенко. − Володимир Зеленський дав доручення відпрацювати механізм, як залучити підприємців до вирішення цієї проблеми і надавати робочі місця учасникам АТО. Адже вони зберегли свій бізнес завдяки хлопцям, які воювали на фронті. І ми зараз випрацьовуємо цей механізм».

Крім того, голова облдержадміністрації за дорученням Президента дав завдання головам райдержадміністрацій створити в кожному районі координаційні центри учасників АТО, на зразок того, який є в обласному центрі. Учасники бойових дій невдовзі матимуть змогу завдяки цим центрам вирішувати за місцем проживання нагальні питання.

«На зустрічі з Володимиром Зеленським на Алеї слави було дійсно дуже багато людей, і ветеранів бойових дій, і членів їх родин. Розмова була конструктивною та корисною для всіх сторін», — підкреслив Роман Грищенко.

Джерело: