Губернатор: : Підвищення розміру мінімальної заробітної плати – це не лише збільшення надходжень до бюджету, а й підвищення добробуту людей

Голова облдержадміністрації Роман ГРИЩЕНКО підтримує ініціативу Президента України Володимира ЗЕЛЕНСЬКОГО щодо збільшення розміру мінімальної заробітної плати.

«Рівень життя і добробут працюючої людини має бути покращено, – зазначив Роман Грищенко. – Переконаний, що такі соціальні ініціативи Президента України є ще одним кроком задля підвищення якості життя людей. Цей законопроєкт також дасть нам додатковий ресурс надходжень і до Пенсійного фонду, і до місцевих бюджетів тощо».

Нагадаємо, що 6 червня 2020 року Президент Володимир ЗЕЛЕНСЬКИЙ вніс до парламенту законопроєкт, що передбачає підвищення мінімальної зарплати до 5 тисяч гривень вже з 1 вересня (зараз її розмір – 4 тисячі 723 гривні). Розгляд цього законопроєкту має відбутися до кінця серпня на позачерговій сесії парламенту.

В Офісі Президента України заявили, що основним джерелом фінансування буде передусім економія на обслуговуванні державного боргу. Це не останнє заплановане підвищення мінімалки: у Кабміні анонсували, що з 1 січня і з 1 липня її розмір знову виросте.

Джерело: