Губернатор: «Підняття мінімальної заробітної плати дозволить покращити якість життя працюючих людей»

25 серпня Верховна Рада Україна підтримала в цілому ініційоване Президентом України Володимиром ЗЕЛЕНСЬКИМ внесення змін до Закону України «Про державний бюджет України на 2020 рік». Проєктом передбачено поетапне збільшення мінімальної заробітної плати та встановлення її з 1 вересня у розмірі 5 000 гривень (зростання на 5,9 %).

«Впевнений, це дуже важливе рішення, — прокоментував зазначений законопроєкт голова Сумської облдержадміністрації Роман ГРИЩЕНКО. —  Насамперед, підвищення мінімальної заробітної плати — це підвищення рівня життя наших громадян, особливо працюючих людей, які отримують найменші доходи, та перший крок для підняття соціальних гарантій жителів як нашої області, так і всіх громадян України».

Як повідомив Міністр фінансів Сергій МАРЧЕНКО, для реалізації зазначених ініціатив у проекті змін до держбюджету на 2020 рік передбачено збільшення видатків на 4 млрд гривень.

Голова облдержадміністрації наголошує, що запропоновані зміни стимулюватимуть зростання споживчого попиту, забезпечать детінізацію «сірих» зарплат. Це дозволить підвищити надходження податків до місцевих бюджетів, бюджету Пенсійного фонду, а також поліпшить захист трудових і соціальних прав громадян.

Збільшення видатків на виплату підвищених розмірів мінімальної зарплати та посадового окладу працівника I тарифного розряду ЄТС буде здійснено: за рахунок економії видатків за бюджетною програмою «Обслуговування державного боргу» у сумі 3,5 млрд грн, перегляду прогнозу доходів державного бюджету.

Джерело: