Губернатор: Маємо об’єднати зусилля, аби завершити реставрацію комплексу Мовчанського монастиря

Голова Сумської обласної державної адміністрації Роман Грищенко під час робочої поїздки до Путивльщини побував у Різдва Богородиці Мовчанському печерському монастирі, історія якого тісно пов’язана із Софроніївською пустинню. На переконання губернатора, необхідно об’єднати зусилля, аби завершити реставрацію усього комплексу монастиря і якомога більше туристів і паломників змогли побачити святиню Сумщини.

«Разом, у тісній співпраці влади-бізнесу-громади, ми повинні зробити все для того, аби на територію Мовчанського монастиря приїздило якомога більше паломників зі всієї України. Щоб монастир був потужним духовним та культурним магнітом.

Офісом Президента на національному рівні запущено проєкт «Подорожуй Україною». Усі ми добре знаємо, що у зв’язку з обмеженнями пересування за кордон в умовах коронавірусної пандемії, ми, українці, почали більше цінувати те, що є у нас вдома на власній землі. І це правильно, адже кожна людина, перш за все, має бути освіченою та духовно вихованою на власній культурі.Тож у рамках програми Президента «Велике будівництво» ми відремонтуємо дороги Сумщини і зробимо все для того, аби потік туристів до Путивльщини збільшився у 2 рази. Це цілком реально. Давайте разом зробимо цей край економічно сильним і туристично-привабливим!» — написав Роман Грищенко на своїй сторінці у Фейсбуці.

Джерело: