Губернатор: «Кожен, хто перебуває за стінами обласної інфекційної лікарні, добре знає: коронавірус є»

Голова Сумської облдержадміністрації Роман Грищенко звернувся до жителів Сумщини з наполегливим проханням продовжувати дотримуватися карантинного режиму, а лікарі Сумської обласної клінічної інфекційної лікарні ім. З. Красовицького наголошують: коронавірус у цих стінах – це реальність.

«Шановні жителі Сумщини!

Я розумію, що кожному із нас уже набридли слова, коронавірусна інфекція, COVID-19, пандемія, карантин. Нас обурює необхідність носити маски, постійно турбуватися за себе і своїх рідних.

Згоден. Набридло! Втомилися! Але на території обласної інфекційної лікарні сьогодні перебувають і працюють люди, для яких коронавірус не є «фейком, розтиражованою страшилкою або міфом».

Для пацієнтів і лікарів цієї і багатьох інших лікарень нашої області  сovid-19 – це вже жахлива реальність! Реальність бачити, як легені людини перестають дихати, як вчорашній хворий, на жаль, не зміг вижити, попри професіоналізм лікарів. Реальність, що влітку у цій лікарні так багато пацієнтів, як ніколи раніше.

І коли лікарі або пацієнти цієї лікарні прочитають, що кількість хворих на коронавірус у світі за 3 останні доби зросла на 1 мільйон,  і що нині на планеті загалом діагностовано вже 22 мільйони випадків COVID-19, тут не здивуються і не будуть говорити про вселенські змови. Адже кожен із тих, хто за цими стінами, добре знає, що коронавірус є.

Засоби захисту від нього такі, як і були раніше. Ми не вигадуємо велосипед. А прості речі рятують життя: це масковий режим, соціальна дистанція, це мило й антисептики.

Елементарні правила врятують кожного з нас від СOVID-19, а Сумську область від «червоної» зони і тих тотальних обмежень, які ми всі вже переживали в березні цього року.

Тож закликаю кожного жителя Сумщини: бережіть себе, своїх рідних і всіх оточуючих», — ідеться у зверненні губернатора.

Джерело: