Головний лікар Охтирської ЦРЛ стривожений ситуацією з коронавірусом в місті

Ситуація з коронавірусом тривожна. У зв’язку зі збільшенням захворюваності на допомогу Тростянцю прийшла Охтирська ЦРЛ. Зараз в інфекційному відділенні лікарні перебуває 8 хворих.

За словами головного лікаря Охтирської ЦРЛ Віктора Бабича, проводяться тести. Серед пацієнтів, на жаль, є й медпрацівники. Наразі лікуються стаціонарно медсестра та молодша медсестра. 2 лікаря знаходяться вдома на самоізоляції. Перебіг хвороби у них неважкий, тому їх лікуванням займаються наші сімейні лікарі.

Також раніше коронавірусом заразився комірник нашого підприємства. Він одужав.

«Ми готові до другої хвилі, яку за прогнозами слід очікувати восени. І фахово, і по забезпеченню необхідними речами, матеріалами, медикаментами. Однак, від допомоги благодійників не відмовляємося.

Нам пропонують засоби індивідуального захисту, страхування, деззасоби. І хоча допомога медицині ніколи не завадить є важливий нюанс – йде вона здебільш під партійними гаслами. Хотілося, щоб все-таки ми не плутали цілі – здоров’я та безпека людей і в цілому країни, набагато важливіші за будь-які політичні амбіції.

Закликаю благодійників не використовувати тему пандемії у своїй передвиборчій агітації. Нехай люди роблять свій вибір неупереджено. Лікарі повинні лікувати, а не ставати об’єктом різних спекуляцій. Бажаю усім здоров’я і наголошую на важливості дотримання карантинних заходів», – закликав медик.

okhtyrka.net