Глухівську автостанцію покарали за відсутність масок у співробітників

Головне управління Госпродпотребслужби в Сумській області протягом минулого тижня провело санітарно-епідеміологічні обстеження 20 автостанцій в обласному та районних центрах. Порушення встановлені на 7 автостанціях – в Буринському, Глухівському, Кролевецькому, Путивльському, С.-Будському районах і двох автостанціях в обласному центрі. Серед порушників карантинних вимог – і Глухів.

Кореспондент поцікавився у директора автостанції Олександра Нікончука, чому очолюване ним підприємство не дотримується встановлених санітарних норм. Він відповів, що на момент приїзду комісії в розпорядженні автостанції не було запасу масок на 5 днів. А саме, замість належних 100 штук було всього 60. Але недопрацювання вже виправили.

За словами Олександра Степановича, міняти маски по протоколу потрібно кожні 2 години. Все це вони намагаються дотримуватися. А от щодо пасажирів цього не скажеш: народ не вірить в коронавірус і висміює цю вимогу. «Ми ж не можемо застосовувати по відношенню до людей силові прийоми, і виганяти з автобусів теж, – тому їдуть без масок», – коментує А. Никончук.

Воно й не дивно, адже зараз різко впала кількість пасажирів. Факт зниження пасажиропотоку підтвердив і директор. Тому співрозмовник побоюється, як би не довелося закрити Глухівську автостанцію … На даний момент вирішується питання про її ліквідацію в Кролевці. Олександр Степанович зазначає, що в маленьких містах економічно не вигідно утримувати автостанції, адже люди можуть добиратися транзитним транспортом, що йде куди завгодно. А з іншого боку, далеко не кожна людина здатна дістатися в потрібному напрямку без автобуса. Наприклад, необхідно йому в Охтирку, і звідки він знає, де «голосувати», щоб стрибнути в потрібну машину ?!

Нещодавно був випадок, коли молода глуховчанка, яка відправилася на курси манікюру, переплутала автобуси і поїхала нема на Суми, як їй потрібно було, а на Київ. У Вертіївці, на середині дороги, панночка підійшла до водія і поцікавилася, коли ж вони приїдуть до обласного центру. І дуже здивувалася, дізнавшись, що вже на півдорозі до столиці. На питання чоловіка, невже вона не бачила, що автобус повертає в інший бік, майстриня нігтів відповіла, що вона не розуміє, де Суми, а де Київ! Все закінчилося тим, що дівчина все ж з’їздила до столиці цим автобусом, потім їм же повернулася до Глухова, пересіла в іншу маршрутку і поїхала в область. Співробітники автостанції побоюються, що з її закриттям таких «жаб – мандрівниць», які не розуміються в напрямках, буде повним-повнісінько …

Джерело: