Глухівські пенсіонери скаржаться на те, як приймають документи в соцзабезі

Пенсіонери Глухова відгукнулися на інформацію в місцевих ЗМІ, згідно з якою найбільш вразливі категорії можуть отримати антикризову карантинну гуманітарну допомогу від міжнародної благодійної організації. Для цього достатньо лише зібрати пакет документів – ксерокопії паспорта та коду, пенсійного посвідчення та довідку про склад сім’ї, покласти все це в файл і … кинути в картонну коробку при вході в соцзабез.

Обуренню громадян немає меж. «Сьогодні там зібралася такий натовп! – розповідає 68-річна Віра Олександрівна. – Все розраховують на ці продуктові та гігієнічні набори, тому і кинулися в соцзахист. Але коли побачили, як це все відбувається, остовпіли. Ми-то думали, що будемо здавати документи з рук в руки, як при оформленні субсидії або інших посібників, а виявилося, що їх потрібно просто кидати в паперовий ящик, явно зліплений з підручних засобів, немов дитяча виріб-саморобка! З боків навіть не відклеїли оголошення, що нагадує про те, що без масок не обслуговують. Там будуть лежати наші найголовніші документи! Так цю коробку будь-який бажаючий може схопити під пахву і вийти на вулицю, адже вона стоїть поруч із вхідними дверима! ».

Прокоментував ситуацію начальник соцзабезу Сергій Сорока. Він пояснив: «Даний ящик дійсно стоїть біля входу в установу і призначений він для збору документів на отримання гуманітарної допомоги від« Червоного Хреста ». Але всі побоювання щодо того, що хтось скористається ксерокопіями паспорта та коду, безпідставні. Тому що, по-перше, в коробці не дірка, а тоненька щілинки, витягнути що-небудь з якої просто нереально. А по-друге, там не оригінали документів, а всього лише копії, що позбавляє можливості шахраїв ними скористатися де б то не було. Так що приводу для занепокоєння у пенсіонерів немає. До слова, глухівчани проявили небувалу активність: акція була оголошена на початку карантину, і за 4 місяці на неї відгукнулися лише 193 місцевих жителя. Але коли народ побачив, як ці люди три тижні тому отримали свої набори, то відразу повалив в соцзабез. За якихось півмісяця вже налічується понад півтисячі охочих отримати гуманітарку в вигляді продуктів і засобів гігієни. Залишилося лише чекати, щоб знайшовся благодійник і виступив спонсором всіх цих бажань ».

Джерело: