Глухівчани розібрали дитячий майданчик, щоб уникнути нещасного випадку

Ввечері 2 серпня у Глухові на майданчику, розташованому в кінці пров. Шкільний, на виїзді до Київського шляху, кипіла робота. Чоловіки, які працювали з будівельними інструментами, повідомили, що розбирають гойдалки і все, що тут знаходиться, через те, що все прийшло в непридатність, передає hlukhiv.info.

За словами глухівчанина, п’ять років тому тут побудували майданчик, силами місцевих жителів мкр. Веригін. Люди за свій рахунок спорудили кілька атракціонів і пристосувань для розваги своїх синів і дочок. Фантазії батьків не було меж, настільки все вийшло шикарно! Пофарбовані в яскраві кольори пальма, корабель, машина, гойдалки, гірка, колеса — це далеко не весь перелік того, що чинили їхні батьки для власних і чужих дітей різного віку.

Однак з кожним роком стан майданчика вимагав чоловічої руки, і, звичайно ж, вкладень, коштів. Але ніхто нічого не ремонтував. Ситуація ускладнювалася тим, що крім природного зносу, мав факт ще й спеціального шкідництва. Так, школярі підліткового віку проводили на майданчику час, знущаючись над чужою працею. У підсумку-розламані лавки, гойдалки, гірки. І незабаром з однією з найбільш добротних в місті майданчиків вона перетворилася в справжню заброшку.

А тепер, крім естетично непривабливого вигляду, місце відпочинку стало і небезпечним для здоров’я і життя: дерев’яні опори гойдалок страхітливо хитаються і загрозливо нависають над дитячими головами. Ніколи не знаєш, коли трапиться, біда. Тому глухівчани, які проживають поруч, вирішили вберегти малечу від можливого лиха. Майданчик звільнений від поламаних гойдалок. Що буде далі, залежить від самих місцевих жителів.

 

Джерело: