Геннадій Дем’яненко: «Нонсенс, що 20 мільйонів вільних залишків не спрямовано на вирішення проблем Сумських громад»

Головою постійної комісії з питань соціально-економічного розвитку, планування, бюджету, фінансів та управління комунальною власністю Сумської районної ради Геннадієм Дем’яненком скликається її засідання. На порядок денний винесено питання внесення змін до рішення Сумської районної ради від 23.12.2020 «Про районний бюджет Сумського району на 2021 рік» в частині розподілу вільного залишку бюджетних коштів, які утворилися станом на 01.01.2021».

Засідання комісії відбудеться в наступний вівторок, 22 червня 2021 року в малій залі Сумської районної ради (вул. Іллінська, 97 м. Суми, 3-ій поверх), початок о 16:00.

Геннадій Дем’яненко, голова постійної комісії районної ради з питань бюджету (політична партія «Слуга народу»), -«Це надзвичайно значуще для Сумського району питання. На сьогодні ми маємо майже 20 мільйонів гривень вільного залишку бюджетних коштів за минулий рік. Півроку вони лежат мертвим вантажем. Нонсенс, що до цього часу вони не розподілені та не працюють на людей. Мешканці Сумського району, а це, нагадаю, майже півмільйона осіб, половина Сумської області, мають безліч проблемних питань, які потребують невідкладного фінансування. Чимало інфраструктурних об’єктів, соціальних програм та виключно всі громади нашого району потребують бюджетної підтримки. Це школи, лікарні, дитсадки, дороги, освітлення, благоустрій, транспорт, спорт, матеріальна допомога соціально незахищеним».

Нагадаємо, що новоутворений Сумський район об’єднує 16 об’єднаних територіальних громад Сумщини, у тому числі Суми, Лебедин, Білопілля та Краснопілля. Загальна чисельністю населення району складає 445,7 тис. осіб, площа – 6,5 тис. кв. км. Найвищий представницький орган району – Сумська районна рада у складі 54 депутатів.