Генерал очолив найбільший район Сумщини: що про нього відомо?

Новим очільником Сумської районної ради став Геннадій Дем’яненко. На відповідальну посаду його було обрано більшістю голосів депутатів шляхом таємного голосування на засіданні сесії 23 лютого. Отримавши керівника, орган місцевого самоврядування нарешті зможе працювати повноцінно, адже невизначеність у воєнний час гальмувала прийняття низки важливих рішень для всього Сумського району, який налічує майже пів мільйона мешканців – половину Сумської області.

Тож що відомо про нового керівника Сумської районної ради?

Геннадій Дем’яненко обраний до Сумської районної ради у 2020 році від президентської політичної сили – партії  «Слуга народу».  Уродженець Харківщини, проте виріс на Сумщині, одружений, дружина бухгалтер, син – військовослужбовець, офіцер, донька – студентка. Відзначається жорстким характером. Заслужений юрист України,  присвятив службі в прокуратурі майже 20 років, пройшовши шлях від лейтенанта до генерала, від стажера до прокурора області та почесного працівника прокуратури України. Державний радник юстиції третього класу, що прирівнюється військовому званню генерал-майора.

Після завершення роботи в органах прокуратури Геннадій Дем’яненко заснував власну юридичну компанію «LS GROUP», яка спеціалізується на юридичній підтримці та супроводі бізнесу. За короткий час адвокатське об’єднання під його керівництвом досягло значних успіхів, виграючи у судах справу за справою. П’ять останніх років  «LS GROUP» входить  до ТОП-100 рейтингу провідних юридичних фірм України, у 2022 році посівши 60 позицію. Компанія має зразкову репутацію і постійно підвищує свої показники на професійному рингу.

Палкий шанувальник футболу, Геннадій Дем’яненко активно розвивав улюблений вид спорту у рідному селі Верхня Сироватка Сумського району  – від влаштування дворових дитячо-юнацьких змагань до  створення професійного футбольного клубу.  Спочатку він функціонував під егідою компанії «LS GROUP». З командою займалися досвідчені тренери, футболістів забезпечили фірмовим спорядженням і створили умови для проведення матчів на оновленому стадіоні. Опіка Геннадія Дем’яненка, який відвідував практично кожен матч своїх підопічних, дала результат: футбольний клуб із передмістя обласного центру пробився на змагання за межами області! Потім, коли місто Суми не мало свого муніципального клубу,  було прийняте рішення, аби його місце зайняв клуб із Верхньої Сироватки. Так футбольний клуб  «LS GROUP» став ФК «Суми», а Геннадій Дем’яненко – його президентом. На 2022-й рік будувалися перспективні плани щодо розвитку ФК як одного з бренду міста, однак війна внесла свої корективи…

У коментарі нашому виданню Геннадій Дем’яненко розповів, чого чекати від його керівництва у Сумській районній раді.

«Перш за все хочу подякувати за довіру депутатському корпусу. Переконаний, що зараз точно не час для політичних чвар і суперечок. Усі фракції в районній раді мають працювати консолідовано і давати результат, якого чекають від нас жителі Сумського району. Особливо в умовах війни та прикордонного розташування району. Налаштований на серйозну, конструктивну роботу, відповідно до реалій воєнного часу, і того ж вимагатиму від колег.

Як юрист можу гарантувати, що у прийнятті рішень буду суворо дотримуватися чинного законодавства і не стану закривати очі на порушення, які дехто хотів би не помічати», – зазначив Геннадій Дем’яненко.

Цікаво відзначити, що обрання на посаду голови Сумської районної ради генерала та колишнього силовика збіглося з останнім трендом політичних призначень від Президента України  Володимира Зеленського.

Зокрема, нові очільники Дніпропетровської і Запорізької областей раніше працювали в структурах СБУ, а Херсонської – в МВС, повернення професійного генералітету до СБУ, МВС та Міноборони. У суспільства є очікування, що люди з досвідом роботи у правоохоронних структурах під час війни матимуть «тверду руку» і замість популістських рішень прийматимуть ті, що відповідають закону та актуальним обставинам.