Фахівці засвідчують відповідність пологового будинку Пресвятої Діви Марії критеріям перинатального центру

Клінічний пологовий будинок Пресвятої Діви Марії є провідним медзакладом на Сумщині, що підтверджує довіра сотень родин з усієї області, які обирають його для народження дітей, та висока оцінка колег-медиків. Заклад не тільки демонструє стабільно високі показники, а й продовжує активно розвиватися та підвищувати свій рівень.

Днями тут побувала робоча група управління охорони здоров’я Сумської міської ради, аби підтвердити відповідність КНП «Клінічний пологовий будинок Пресвятої Діви Марії»  критеріям перинатального центру. Фахівці проінспектували всі структурні підрозділи, наявне обладнання, умови та якість надання медичної допомоги.

Професор Сергій Віталійович Попов як неонатолог акцентував увагу на наявність в медичному закладі всього необхідного обладнання для надання медичної допомоги новонародженим у складних випадках. Особливо вразили три апарати штучної вентиляції легень експерт класу, апарат штучної вентиляції легень з функцією ВЧО та обладнання для проведення лікувальної гіпотермії. Враховуючи, що ефективність від гіпотермії очікується при умові використання лише в перші години після народження дитини, дійсно, наявність такого обладнання в пологовому будинку є доцільним та виправданим.

Кандидат медичних наук, доцент кафедри «Акушерство та гінекологія» медичного інституту СумДУ Світлана Анатоліївна Сміян оцінила з точки зору науковця та практикуючого лікаря сучасну систему центрального моніторингу стану плоду під час пологів, оснащення пологих залів, операційних.

Також робоча група ретельно перевірила відповідність нормативній базі та вимогам і дійшла висновку, що КНП «Клінічний пологовий будинок Пресвятої Діви Марії» насправді має все необхідне для того, аби відповідати нормам сучасного перинатального центру.

Директор КНП «Клінічний пологовий будинок Пресвятої Діви Марії»  Ольга Чирва так прокоментувала  визнання досягнень закладу:

«Перш за все хочу подякувати робочій групі за конструктивний діалог та виважену оцінку роботи нашого колективу. Особливо важливо для нас почути позитивні відгуки від шановних лікарів-науковців. Як керівник я зосереджена на тому, щоб наші спеціалісти отримували нові навички та зростали професійно,  щоб у пологовому будинку Пресвятої Дві Марії з’являлося нове сучасне обладнання, завдяки чому ми можемо розширювати перелік послуг і ставати кращими. Пишаюся, що завдяки багаторічній наполегливій праці колективу наш заклад тепер має обличчя перинатального центру.

Продовжуємо активно розвиватися, рухатися вперед заради здоров’я  нашого майбутнього».