Ексчиновниця Глухівської міськради вкрала з бюджету 12 тис. $?

«Все таємне стає явним», – в такий парадигмі вчора, 5 серпня, депутат Тетяна Михайлик озвучила шокуючі компрометуючі дані, згідно з якими екс-секретар Глухівського міськради Олена Демишева звинувачується в розкраданні бюджетних коштів в сумі 12 тисяч доларів за курсом 2010 року, пише hlukhiv .info.

Виступаючи біля трибуни, Тетяна Владиславівна продемонструвала народним обранцям і всім присутнім в залі судову ухвалу в відношення Демішева і її спільника, котрий доводить, що екс-чиновниця зробила шахрайські дії, чим завдала істотних збитків бюджету міста. Потрапив документ в руки народної обраниці від Руслана Павленко – соратника Олени Миколаївни, завзято захищає її інтереси, відстоює свідомо програшну позицію команди в судах протягом декількох років, ніж попутно спустошував кишені платників податків в ім’я амбіцій тодішніх володарів.

Як з’ясувалося, Олена Миколаївна, вступивши в злочинну змову з керівником одного з комунальних підприємств, уклала договір про надання нею послуг бухгалтерського обліку. При тому, що на підприємстві згідно зі штатним розкладом працював бухгалтер, справно виконує функціональні обов’язки. Сама ж співробітниця заявила, що з Оленою Миколаївною не знайома, і ніякої допомоги у веденні бухгалтерського обліку не отримувала, а про злочинні дії свого начальника і Демішева дізналася тільки в 2011 році від ревізора фінансової інспекції під час здійснення фінансової перевірки.

У період з 4 лютого 2008 року по 30 листопада 2011 року приятелі з місяця в місяць здійснювали протиправні дії фінансового характеру. За вказаний період подільники перевели з рахунку підприємства в кишеню Олені Миколаївні грошові кошти у розмірі 94 950 гривень, що в доларовому еквіваленті за тодішнім чинним обмінним курсом складало 12 тисяч у. е. Згідно з актами виконаних робіт в перелік послуг входила оплата поїздок Олени Демішева в Суми, Київ і Полтаву для надання підприємству «допомоги різного характеру», зокрема і в отриманні необхідних для розвитку підприємства документів.

І тут теж розкриті махінації. Адже у керівника підприємства був підроблений диплом.

Залучити Олену Миколаївну до кримінальної відповідальності суд не зміг, у неї був малолітня дитина, але зобов’язав повернути кошти в повному обсязі.

Джерело: