До Сумської облради йде чиновниця-мільйонерка

Уже менше ніж за місяць відбудуться чергові місцеві вибори. Ми продовжуємо збирати інформацію про кандидатів, зокрема в обласний депутатський корпус. «Під прицілом» опинився список від обласного осередку «Європейської солідарності», який, як виявилося, просто рясніє посадовцями. У ради всіх рівнів хочуть завести людей, які вже мали можливість зробити щось корисне для Сумщини, однак цим шансом скористались не всі.

Так, заступниця начальника управління майном облради Інна Козачок, яка входить у першу десятку партійного списку, хоче усістися у крісло депутата. Вона балотується до обласної ради від партії «Європейська Солідарність», передає azimuth.sumy.ua.

Що про неї відомо? Починала трудовий шлях із посади бухгалтера та діловода, потім – вихователя у дитсадку, економіста. У державну службу прийшла у 2005 році, влаштувавшись в Ковпаківський районний фінансовий відділ та Фінансове управління міської ради. Далі працювала в КРУ, а в 2015 – в управлінні майном обласної ради, заступницею начальника стала у 2019 році.

У передвиборчому інформаційному бюлетені Інна Козачок заявила, що для неї важливо плідно використати кожну хвилину і, судячи з її декларації за 2019 рік, вона це зробила сповна.

Чиновниця вказала низку нерухомості, значно обігнавши свого шефа Дмитра Нагорного, який також приймає участь у цьогорічних місцевих виборах. Зокрема, Козачок має квартиру у Сумах (73,39 м2), житловий будинок у Юнаківці (42,6м2), земельну ділянку у Стецьківці та Юнаківці (615 6м2, 200 м2).

На чоловіка вона записала гараж вартістю 65 295 грн, три земельних ділянки у Юнаківці, які він здає в оренду сільськогосподарському та юридичному підприємствам.

Інна Козачок отримала 531 197 грн. заробітної плати, чоловік – 50100 грн та 15662 грн від надання в оренду майна. У банках тримає понад 810 тис. грн вона, ще 14 282 грн. – чоловік. Готівкою задекларувала – 10 тис. доларів, на чоловіка записала – 12 тис. доларів та 6500 євро.

Має автомобіль Chery, яким користується чоловік. Сама ж чиновниця напевно на роботу добирається на громадському транспорті або пішки.

Цікаво, за які заслуги непримітна для широкого загалу заступниця начальника управління майном облради Інна Козачок отримала у партійному списку 4-те прохідне місце?..