До бюджету Сумської міської ОТГ депутати внесли зміни

Депутати внесли зміни та доповнення до бюджету Сумської міської об’єднаної територіальної громади.

Таке рішення ухвалили на позачерговій сесії 31 серпня.

Згідно з рішенням, обсяг дохідної частини бюджету на 2020 рік зменшено на 1 млн гривень до 2 637,5 млн гривень (з них офіційні трансферти – 547,4 млн гривень). Зменшення відбулося за рахунок:

  • збільшення обсягу цільових фондів, утворених Верховною Радою Автономної Республіки Крим, органами місцевого самоврядування та місцевими органами виконавчої влади на 0,6 млн гривень.
  • зменшення обсягу міжбюджетних трансфертів на 1,6 млн гривень (на утримання професійно-технічних навчальних закладів).

Відповідно зменшено обсяг видаткової частини бюджету Сумської міської ОТГ на 1 млн. гривень.

Депутати також перерозподілили бюджетні призначення в межах загального обсягу бюджету Сумської міської ОТГ.

Так, поповнено резервний фонд бюджету на 17,1 млн гривень та внесено зміни в межах головних розпорядників бюджетних коштів. Зокрема, на придбання обладнання для КНП «Клінічна лікарня № 5» у сумі 0,5 млн гривень, яке необхідне для укладання угоди з Національною службою здоров’я України за пакетом «Стаціонарна допомога пацієнтам з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою короновірусом SARS-CoV-2» та уточнено найменування об’єктів тощо.

При цьому спрямовано вільний залишок коштів загального фонду, що склався станом на 01.01.2020 у сумі 0,3 млн гривень для передачі міжбюджетного трансферту з бюджету Сумської міської ОТГ для районного бюджету Сумського району на співфінансування капремонту котельні (заміна котла) Опорного закладу Великочернеччинська СШ І-ІІІ ст. Сумської районної ради Сумської області.

Джерело: