Для освітян Сумщини провели 8-годинний методичний марафон

Кількість переглядів 8-годинного обласного методичного марафону, що відбувся у формі вебтрансляції 25 серпня 2020 року з 09.00 до 17.00, – більше 2 500. Тема заходу – «Організований початок 2020/2021 навчального року: компетентнісно-інтегрований підхід».

Модерувала захід  Ірина УДОВИЧЕНКО, проректор з науково-педагогічної та методичної роботи комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти. Вона розповіла про Check-list професійної едукації, зосередила увагу на компетентнісному підході в організації освітнього процесу в закладах освіти, інтегрованому навчанні в умовах Нової української школи.

Методисти навчально-методичного відділу координації освітньої діяльності та професійного розвитку, викладачі кафедр Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти деталізували компетентнісний підхід у реалізації змісту навчання. Зокрема, за напрямами: шкільний менеджер: нормативно-правове забезпечення; ментор від освіти: організація освітнього процесу. Особливості реалізації компетентнісного підходу було висвітлено методистами в контексті розкриття змісту навчальних предметів.

У рамках другого блоку марафону спільно працювали представники комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти та Управління Державної служби якості освіти у Сумській області. Специфічні особливості якісного компетентнісно-інтегрованого навчання, педагогічної супервізії проаналізувала для учасників заходу начальник Управління Державної служби якості освіти у Сумській області Алла РЯБУХА. Окрему увагу приділено питанню моніторингу якості освіти.

Під час заходу також обговорено компетентнісний підхід до вихованців закладів дошкільної освіти, до навчання учнів закладів загальної середньої освіти І ступеня, у роботі з обдарованими учнями закладів загальної середньої освіти ІІ, ІІІ ступенів; інтеграцію виховних стратегій в освіті; психологічний супровід в освіті.

Джерело: