Держгеонагляд перевірив теплове господарство на Сумщині

Триває підготовка теплових господарств до опалювального сезону: огляд регіонів. Держенергонагляд продовжує активну роботу щодо оцінки готовності теплових господарств суб’єктів відносин у сфері теплопостачання до роботи в опалювальний період 2020-2021 років.

Так, представником Управління Держенергонагляду у Сумській області взято участь у роботі комісії з перевірки готовності теплопостачальної організації КП «Лебединтеплоенерго» до роботи в опалювальний період.

Під час моніторингу було перевірено: виконання графіків  планових ремонтів та робіт,  що забезпечують надійну   експлуатацію   устаткування; виконання у  запланованих обсягах заходів  інвестиційних  програм щодо   технічного   переоснащення,  модернізації  та  будівництва теплових мереж  і основного обладнання; виконання  у  повному обсязі заходів щодо попередження пошкоджень устаткування,  технологічних  схем  і  споруд  в  умовах   низьких температур зовнішнього повітря; виконання вимог  вибухопожежобезпеки  паливного  і  кабельного господарств; укомплектування  всіх робочих місць підготовленим  і  атестованим персоналом,   оснащення  необхідними  засобами  індивідуального  захисту,  спецодягом  та  інструментом,  а  також  інструкціями  з експлуатації устаткування і охорони праці; забезпечення  резервування  за  схемами   постачання   теплової енергії на власні потреби, відповідно до вимог нормативно-технічної документації (НТД); виконання графіків  технічного  обслуговування  та  випробувань пристроїв релейного захисту і протиаварійної автоматики; забезпечення  готовності  систем зв’язку та засобів диспетчерсько-технологічного керування; забезпечення готовності  джерел  теплопостачання  та  теплових мереж до виконання графіка теплових навантажень з  підживленням  у розмірах, передбачених НТД; виконання у визначеному обсязі  діагностики,   ремонтів   та випробування теплових мереж тощо.

У результаті моніторингу встановлено, що теплопостачальна організація повністю готова до ОП 2020-2021 років. Усі вимоги Правил підготовки теплових господарств до опалювального періоду виконано у повному обсязі. КП «Лебединтеплоенерго» отримало Акт готовності до опалювального періоду по кожному з 5 джерел теплопостачання і в цілому по підприємству.

Джерело: