Державному ліцею «Кадетський корпус» ім. І. Г. Харитоненка відзначається 13 років

13 років тому, рішенням Сумської Обласної Ради від 21 вересня 2007 року, був створений Комунальний заклад Сумський ліцей з посиленою військово – фізичною підготовкою ім. І. Г. Харитоненка.
Учора з вітаннями до навчального закладу навідалось керівництво міста Суми, представники Сумської обласної ради та Сумського прикордонного загону, а також інші поважні гості.

«З моменту створення ліцею і по сьогоднішній час колектив навчального закладу зробив неоціненну роботу по відновленню і розвитку навчального закладу, розбудові потужної навчально-матеріальної бази, а головне – у підготовці майбутнього покоління нашої Держави – це 1454 випускники, які самовіддано, патріотично служать українському народові і захищають Україну», — зазначив начальник Ліцею генерал-майор Юрій СВІДЛОВ.

Нагадаємо, що до 2007 року у приміщеннях, де зараз знаходиться Ліцей, навчалися курсанти Військового інституту ракетних військ і артилерії імені Б.Хмельницького Сумського державного університету. А вже з вересня 2007 року приміщення віддали Ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою ім. І.Г. Харитоненка.

Відповідно до Указу Президента України від 08 вересня 2011 року №901/2011 вже створений Державний ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус». А на підставі розпорядження КМУ від 06.02.2019 № 54-р навчальний заклад передано до сфери управління Адміністрації Державної прикордонної служби України, відтоді заклад має назву Державний ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус» ім. І. Г. Харитоненка Державної прикордонної служби України.

Джерело: