Денис Шмигаль відзначив потенціал туризму в Сумській області

“Сумська область має потужний потенціал для розвитку туризму. Тому необхідно на всіх рівнях приділяти більшу увагу підтримці об’єктів культурної та історичної спадщини, що можуть стати «туристичними магнітами»”, – про це на своїй сторінці у Facebook написав Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

“Серед них — комплекс «Садиби Харитоненка». Одна з культурних перлин Сумщини, яку відвідували Леся Українка, Антон Чехов, Петро Чайковський. Щоб розкрити туристичний потенціал, вона потребує належної уваги та фінансування. Сьогодні з міністром культури Олександром Ткаченком відвідали садибу, щоб на власні очі побачити, в якому стані вона перебуває. Міністерство культури ініціювало перетворення комплексу на культурно-мистецький центр. Усі ідеї та пропозиції ми розглядатимемо в межах проєкту на 2021 рік «Велика реставрація» — програма Президента з відновлення понад сотні архітектурних пам’яток в усіх регіонах України.

Настінне панно «Птахи щастя» — унікальний витвір фарфорового мистецтва й одна з особливостей Національного академічного театру драми та музичної комедії ім. М. С. Щепкіна в Сумах. Повністю підтримую ініціативу висунути панно на внесення до Світової спадщини ЮНЕСКО.

Цього місяця за вагомий внесок у справу національного культурного відродження указом Президента театру присвоєно статус Національний. Модернізація технічного обладнання закладу дасть ще більше можливостей для розвитку як театру, так і його колективу”, – написав Міністр.

У рамках робочої поїздки відвідали також Сумський обласний художній музей ім. Никанора Онацького. Разом з головою ОДА обговорили шляхи залучення до закладу більшої кількості відвідувачів.

У музеї зібрано понад 17 тисяч творів національного та світового значення, які успішно експонувалися за кордоном. Кожен експонат зачаровує красою, тож я переконаний, що музей може стати «туристичним магнітом» не лише Сумщини, а й України.

Сумська область має потужний потенціал для розвитку туризму. Тому необхідно на всіх рівнях приділяти більшу увагу…

Опубліковано Денис Шмигаль Вівторок, 22 вересня 2020 р.

Джерело: