Чоловіку і 17-річній дівчині, які підірвали банкомат в Охтирці, обрали запобіжні заходи

За клопотанням Охтирської місцевої прокуратури за рішенням суду 12 жовтня 2020 року обрано запобіжні заходи двом особам, які підірвали банкомат та намагались викрасти кошти. 31-річного чоловіка взято під варту із можливістю звільнення під заставу в розмірі 168 тис грн. Водночас 17-річна дівчина перебуватиме під цілодобовим домашнім арештом.

Мова йде про подію, що сталась у м. Охтирка 10 жовтня 2020 року близько 4 год 30 хв ранку. Чоловік та дівчина були затримані співробітниками поліції безпосередньо під час спроби викрасти кошти з банкомата. Встановлено, що вони жителі Харківської області. Чоловік вже був засуджений за розбій до 7 років позбавлення волі. Неповнолітня дівчина потрапляє в поле зору правоохоронців вперше.

Дії підозрюваних кваліфіковано за ч. 3 ст. 15/ч. 3 ст. 185 (замах на крадіжку) та ч. 2 ст. 194 (умисне знищення, або пошкодження майна, вчинене загальнонебезпечним способом) КК України. Слідство триває, збираються докази причетності підозрюваних до інших подібних злочинів. За скоєне підозрюваним загрожує до 10 років позбавлення волі.

Джерело: