Чоловік, що впав в центрі Глухова, так і залишився там лежати

Кореспондент, проходячи по скверу Бортнянського та Березовського в центрі Глухова, побачив лежачого на землі чоловіка. Найцікавіше, що навколо нього спокійно сиділи люди, відпочиваючи на лавках.

Єдиний, хто виявляв співчуття і знаходився поруч, була собака, яка обнюхувала людини, ходила навколо нього і переступала через нерухоме тіло. Журналіст тут же подзвонила в швидку допомогу. На тому кінці дроту поцікавилися, п’яний чоловік. Тому що якщо він нетверезий, то його ніхто в лікарню не пощастить, а просто залишать на тому ж місці тверезішати і спати. А хто буде оплачувати виклик, адже екстрена служба проїхала кілометражі і затратила ресурси?

Під час бесіди з диспетчером до місця події підійшли дві дівчини, які, як виявилося, були свідками падіння чоловіка. Вони розповіли, що той був п’яний, зачепився за дерево і впав на плитку, якою вимощений парк. Людина перестала рухатися, а з-під особи потекла кров. І ось про це повідомили швидкої, мотивуючи тим, що стан алкогольного сп’яніння не виключає черепно-мозкової травми, тому залишити чоловіка, нехай навіть і п’яного, без допомоги – негуманно. Диспетчер відповіла, що бригада вже виїхала, і порадила перевернути чоловіка на бік. У цьому допоміг тренер місцевої спортивної школи Тарас Горобець, який тут же в парку годував голубів з дворічною донькою і відгукнувся на заклик допомогти: повернув, перевірив рефлекси і т. Д. До цього часу зібралася вже ціла юрба глухівчан, все пропонували викликати швидку. Але вона-то вже була в дорозі!

Чекали бригаду 20 хвилин. А незабаром прибула і поліція, яку теж викликали. Медики надали чоловікові першу допомогу, привівши до тями нашатирем. І посадили на лавку. Виявляється, це їх постійний клієнт. Та тільки от тепер його везти нікуди – наркологічного відділення в Вантажів вже немає, його закрили.

А поліцейські сказали, що чоловік нічого не порушує, тому причин забирати його в відділ – немає. Корреспондент з’ясував, що чоловікові 33 роки, звати його Павло М. Проживає в с. Котовка Путивльського району. У Глухів їздить просити милостиню. На милостині і п’є. За словами правоохоронців, боротися з цим явищем можна лише одним способом – перестати давати йому гроші. Тоді він перестане пити і буде тверезий. А поки глухівчани надаватимуть Паші ведмежу послугу, його будуть рятувати від таких ось падінь особою про вимощену плитку.

До речі, фельдшер зазначила, що якби чоловік був тверезим, то результат травми був би набагато гіршими. Алкоголь розслабив його і вберіг від важких наслідків. Це підтвердила і підійшла до місця події лікар-реабілітолог. Жінка розповіла, що в її практиці (працювала в Сумах) був випадок, коли чоловік впав точно так же з висоти свого зросту, на плитку, і сорок днів перебував в комі.

Що ж стосується даної історії в Глухові, то все закінчилося тим, що Павла залишили лежати на лавці. Медики і правоохоронці роз’їхалися по своїх установам, а чоловік залишився стогнати на весь парк, лякаючи людей. Деякі встали і пішли, не маючи сил спостерігати ці страждання.

Джерело: