Чи допоможуть сумським інвалідам допоможуть з купівлею житла?

Минулого тижня Сумський міськвиконком затвердив міську цільову програму соціальної підтримки людей з інвалідністю, які пересуваються на візках, на 2021-2023 роки. Програму розробляли правове управління та департамент соцзахисту міськради за дорученням профільної депутатської комісії, яка розглядала це питання на початку серпня.

Як розповів начальник правого управління Олег Чайченко, головна мета програми — допомогти інвалідам на візках придбати більш доступне житло. Наприклад — купити квартиру на першому поверсі. Якщо візочник продає свою квартиру на п’ятому поверсі та йому не вистачає грошей на покупку квартири на першому (так як вони часто коштують дорожче), то відсутню суму йому виділить місто у вигляді цільової матеріальної допомоги.

Загальне фінансування програми на три роки — 1,92 млн грн (приблизно по 640 тис. грн на кожен рік). Після виконкому її ще повинна буде затвердити міськрада. Якщо депутати підтримають програму, то в проект міськбюджету на 2021 рік на неї будуть закладені гроші та інваліди-колясочники, які хочуть поліпшити умови свого проживання, з нового року вже зможуть звертатися в департамент соцзахисту.

Джерело: