Чи дочекається ремонту провулок відомого доктора Красовицького?

Зіновій Красовицький був чудовим лікарем. Мабуть, його знають всі дорослі сумчани. Не випадково провулок, де він жив, названо його ім’ям.

Але міська влада, віддавши данину поваги відомому лікарю, про самому провулку забула. В результаті колись асфальтне покриття у дворі і на дорозі біля будинків №5, 7 і 9 складається з ям, вибоїн і вибоїн. Коли ці будинки здавалися в експлуатацію, а це було в 1986-1988 рр., Її заасфальтували, як і двір біля цих будинків, – і з тих пір нічого не робилося. Правда, якось виконали ямковий ремонт, але вистачило його рівно на один сезон. Жителі сподівалися, що в 2019 році, до 10-річчя перейменування провулка його приведуть в порядок. Але не сталося, пише shans.com.ua.

Колективні звернення з проханням відремонтувати і двір, і провулок посилали в різні інстанції – зверталися і до мера, і в департамент інфраструктури, і до депутата міськради Василю Гончарову. 31 липня минулого року його запит навіть розглянули на сесії і підтримали. Папір відправили меру – для «вирішення питання і визначення дати початку виконання робіт з ремонту дорожнього покриття». Заступник міського голови, а нині директор департаменту інфраструктури дав на неї розлогу відповідь: скільки коштів і з яких джерел виділено на ремонт в цілому, але ні слова про те, чи будуть ремонтувати провулок З.Красовіцкого, чи буде департамент клопотати про його включення до титульний список на ремонт вулиць в 2020 р … Класична відповідь чиновника – сказав багато, а по суті питання – нічого. Правда, мер у своїй відповіді пообіцяв, що при складанні бюджету на 2020 р пропозиції про капремонт дороги в районі цих будинків будуть подані на розгляд депутатського корпусу. На цьому етапі все і закінчилося: ні в 2019 року, ні вже, по всій видимості, в 2020 році цей об’єкт не відремонтують.

Втім, як і сходинки біля школи №10. Привести їх в порядок просили вже не раз, адже взимку вони перетворюються в дуже слизьку міні-гірку. Звичайно, до 1 вересня цього ніхто робити не буде, але, можливо, вийде хоча б до зими, адже народу на них падає чимало. 20 серпня ми ще раз озвучили проблему сумчан Олександру Лисенко. І він пообіцяв, що найближчим часом сходинки приведуть в порядок. Сподіваємося, слова мера не розійдуться з ділом, тим більше що грошей на ремонт сходів потрібно зовсім небагато, сесію для цього збирати не треба …

Джерело: