Білопільщина провела в останню путь відомого земляка

8 липня в останню путь у Білопіллі провели Івана Олександровича Ткаченка.

Іван Ткаченко народився 7 серпня 1948 року в селі Білани Улянівського району. Після закінчення школи свою трудову діяльність розпочав завідувачем клубу в селі Воронине Кальченківської сільської ради.

З 1967 по 1969 роки служив у лавах Радянської Армії. Після демобілізації працював учителем фізичної культури у Ганнівсько-Вирівській восьмирічній школі.

Починаючи з 1972 року, своє життя пов’язав із сільським господарством. Спочатку працював у колгоспі ім.Кірова бригадиром городньої бригади, потім два роки — агрономом-насіннєводом.

Роботу пов’язував із навчанням у Харківському сільськогосподарському інституті ім. Докучаєва, де здобув вищу освіту за спеціальністю агронома.

Із 1975 по 1977 роки працював заступником голови колгоспу «Червоний партизан» у селі Горобівка, потім два роки — агрономом в одному з колгоспів Тростянецького району.

З 1981 по 1983 — заступник голови колгоспу ім. Ватутіна Білопільського району.

У 1984 році був призначений головою колгоспу «Новий мир» у селі Сергіївка. Протягом 10 років Іван Олександрович займався не тільки розвитком господарства, а й покращував інфраструктуру села. Завдяки його зусиллям були збудовані житлові будинки для спеціалістів господарства.

З 1993 року і до виходу на заслужений відпочинок (15 років) працював начальником Білопільської районної державної насіннєвої інспекції. Хоч би де працював Іван Олександрович, завжди виявляв ініціативу в запровадженні нових форм господарювання, розвитку насіннєводства.

Любив рідний край, не шкодував сил і здоров’я для його розвитку. Завжди відрізнявся щирою вдачею, добротою і готовністю прийти на допомогу. Був вірним товаришем для друзів.

Джерело: