«Без людей»: З’явилися фото покинутого села Лісове на Сумщині

Автор проекту «Без людей» Едуард Баранов поділився з черговим фоторепортажем про покинуті села Ямпільського району. На цей раз мова йтиме про село Лісове, передає yampil.info.

«У квітні 2013 року у мене з’явилась перша цифрова фотокамера і саме тоді почав реалізуватися проект «Без людей»… Не мав особливого бажання знову повертатись до цієї теми, але торік восени в одному із сіл випадково зустрів читачів паперового варіанту районної газети. Вони, як виявилось, слідкували за проектом та навіть звернулися з проханням сфотографувати будинок батьків…

Цієї весни я знов, після 2016 року, побував в Антонівці та Лісовому (колишньому Комінтерні). Саме про це мій трохи запізнілий спонтанний репортаж. За цей час Лісове остаточно перетворилось на безлюдну руїну – тут не гніздяться навіть лелеки, бо це вельми соціальні птахи, що не полюбляють покинуті села. Однак вони прилітають сюди з Антонівки – харчуються комахами на покинутих городах. Нащадки ж померлих вже давно покинули дідівщину, бо в сучасних реаліях вона безперспективна», — пише Едуард Баранов.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13

Джерело: