Батьки охтирських випускників просять мера провести загальноміське свято для своїх дітей

30 червня до міського голови Охтирки завітали близько 20 представників батьківських комітетів шкіл Охтирки з болючим питанням — проведення випускного вечора в умовах адаптивного карантину.

До зустрічі запросили начальника відділу освіти Анатолія Троня. Випускний вечір — масовий захід, в якому, крім випускників, їх батьків та вчителів, завжди беруть участь майже всі охтирчани. Завжди видовищним була хода випускників до стадіону, з урочистостями вручали медалі найкращим учням шкіл. А яким дивовижним був вальс випускників, до створення якого долучались вчителі, хореографи та учні навчальних закладів! Випускників вітали творчі колективи нашого міста та запрошені артисти, а на сам кінець — яскравий феєрверк. Тому це свято не лише для випускників та їхніх батьків, це загальноміське свято.

На жаль, цьогоріч у зв’язку зі складною епідемічною ситуацією всі масові заходи знаходяться під певними обмеженнями і провести масштабний та видовищний захід на сьогодні під великим питанням, пише okhtyrka.net.

Розуміючи ситуацію, у залі засідань міської ради відбулась зустріч міського голови з ініціативною групою батьків випускників. Мер запевнив, що дуже добре розуміє бажання дітей та їх батьків і підтримує проведення святкових заходів, але звертає увагу що у зв’язку зі стрімким збільшенням кількості хворих у нашому місті, спрогнозувати подальший розвиток подій не має можливості.

Тому, станом на сьогодні, як один із варіантів вирішення, міський голова Охтирки запропонував готуватись до проведення випускного вечора у кожній школі окремо, адже так можна досягти збереження дистанції, уникнути скупчення людей та виконати всі рекомендовані Кабінетом Міністрів України обмеження.

«Кожна школа індивідуально може розглянути можливість проведення привітання і урочистостей у стінах свого навчального закладу, а якщо ситуація з розповсюдженням захворювання в Охтирці стабілізується і піде на спад кількість хворих, буде розглянута можливість проведення ходи випускників та загальношкільного урочистого вручення атестатів» — сказав Алєксєєв.

Джерело: