“Агробарон” Жамардій із Липової Долини зробив скандальне зізнання

У Липовій Долині конфлікт з керівником місцевого ТОВ «Агропартнери-2009» Сергієм Жамардієм набирає нових обертів.

Після того, як голова Липоводолинської ОТГ Володимир Штанько поставив на місце місцевого «агробарона» та розкрив усі тонкощі його господарювання, останній вирішив порушити мовчання.

Так, бізнесмен-аграрій написав у соцмережах цілий твір, в якому розповів, а по факту виправдовувався, про те, який він добросовісний та порядний підприємець, як інвестує у розвиток територій і взагалі може сміливо претендувати на звання мецената.

Неабиякою несподіванкою (судячи із написаного Жамардієм) став той факт, що керівник ТОВ «Агропартнери-2009», який відмовлявся платити кошти за свою діяльність у бюджет громади, влаштовував місцевим жителям свята та вкладав кошти у соціальну сферу Русанівської сільської ради. А от на її інфраструктуру, яку щодня «вбиває» важка техніка агрокомпанії Жамардія, не знайшлося грошей. Мова йде про єдиний міст у Русанівці, який зв’язує дві частини села. Через те, що КАМАЗи фермера щодня ним їздять, він прийшов у повну непригодність і нині майже розсипався. Та ремонтувати, судячи з відповіді підприємця, його він не збирається.

«Ним користуються всі жителі та аграрії Русанівки. Не бачу своєї відповідальності його ремонтувати», – пояснив Сергій Жамардій.

Про ситуацію з ямою біля свиноферми у селі Русанівка, куди більше 10 років зливається гній, який не дає місцевим жителям нормально дихати, аграрій також знає. Тай на цьому, мабуть, все…

“Дійсно яма є проблемою. Я працюю над нею. І намагаюся зберегти робочі місця, не закривши збитковий об’єкт”, – виправдався підприємець.

Не обійшов увагою і скандальну зерносушарку, на роботу якої роками нарікали мешканці Липової Долини, що жили поруч із нею.

“На основі багаторазових тестів, досліджень стверджую – розміщення дозволене всіма нормами, шкоди екології і населенню немає”, – написав він.

Схоже підприємець забув, що Лабораторний центр Держпродслужби, який на звернення обурених людей проводив перевірку, в результатах лабораторних замірів на місці виявив, що рівень забруднення повітря перевищував гранично допустимі норми аж у вісім разів. Також не відповідав нормам й рівень шуму від роботи сушарки вночі.

Цікаво, що розпочав свій допис агробарон Жамардій взагалі із безпрецендентної заяви, у якій висловив, очевидно, своє бачення стосунків між аграріями та селищним головою:

“Ваша (очільника Липоводолинської ОТГ – ред.) ціль роботи: допомогти за додаткову оплату роботі іншім аграріям”! Не більше і не менше – а саме “допомогти за додаткову оплату роботі іншім аграріям”! Тобто, за словами Жамардія, виходить, що голова ОТГ зобов’язаний працювати не для простих людей, а обслуговувати таких ділків як він сам, за що останні йому за такі “послуги” будуть платити. Мабуть, пан, просто зплутав нинішнього очільника Липової Долини із якимось попередником, при якому такому найчеснішому бізнесмену як Жамардій, вдалося сколотити багатомільйонні статки.

Висловлювання подібного типу вкотре засвідчують ставлення скандального аграрія Жамардія до селищного голови та показують, як він нехтує його повагою. Можливо, Липоводолинський «агробарон» й звик працювати за такими методами, продавлювати власні інтереси, нехтуючи законодавством та безпекою людей, але принциповий очільник громади Володимир Штанько не пішов йому на поступки, чим, скоріш за все, й викликав шквал негативну та розповсюдження відвертої брехні на свою адресу.