Аферисти ошукали 83-річну сумчанку на 105 тисяч гривень

Аферист, скориставшись уже відомою схемою «син потрапив в ДТП», виманив у 83-річної жінки усі її заощадження. Правоохоронці ведуть пошуки зловмисника та закликають громадян бути обачними та обережними, аби не дати себе ошукати.

Поліцейські встановили, що на стаціонарний телефон 83-річної сумчанки подзвонив невідомий, який назвався лікарем. Він розповів жінці, що її син потрапив у дорожньо-транспортну пригоду, у якій тяжко травмувався і для його лікування потрібні великі кошти. Стурбована мати відразу відповіла, що віддасть всі гроші, які має, лише б врятувати нащадка. Після чого «лікар» сказав їй, щоб передала їх працівнику лікарні, який через декілька хвилин прийде до неї прямо додому. Жінка швидко зібрала гроші та віддала їх незнайомцю, який невдовзі з’явився у неї на порозі.

Уже скоро, поспілкувавшись з рідними, пенсіонерка зрозуміла, що її ошукали та звернулась за допомогою до поліції.

Слідчі за даним фактом відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство», у рамках якого проводяться заходи з метою встановлення та затримання зловмисника. Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до трьох років.

Джерело: