5 сімей з Глухова залишилися без даху над головою. Потрібна допомога

20 вересня стався пожежа в житловому будинку, розташованому по провулку Бульварний. Першими помітили охопленої покрівлю люди, які відпочивають в кафе, що сусідять в безпосередній близькості від епіцентру гарячих подій. Очевидці ПП набрали службу порятунку і кинулися на допомогу мешканцям будинку. Що є сили тарабанили по залізних воріт, щоб попередити господарів про стрімких масштабах, що насувається. Однак, вогонь поширювався дуже швидко, в лічені хвилини площа покрівлі фактично по всьому периметру була охоплена вогнем.

Прибулі вогнеборці стали свідками щосили палахкотить даху – час ішов на хвилини, працювати потрібно було вкрай оперативно.

Тетяна Володимирівна Мартинкова – одна з постраждалих. Жінка з гіркотою згадує нещасливий день трагедії. Каже, що почули з чоловіком гуркіт по огорожі. Вийшли поцікавитися в чому справа і ахнули в буквальному сенсі слова.

“Тут уже все палахкотіло, тріщав шифер сусідських квартир. А наша – з бітуму, від неї чорний дим і нестерпна гар. Люди стали допомагати гасити пожежу, не чекаючи приїзду пожежників. Виносили з дому предмети побуту, щоб уберегти від вогню. Нам допомагали всі, людей дуже багато було … “, – ледь стримує сльози розповідає Тетяна Володимирівна.

За попередніми висновками фахівців, причиною загоряння стало коротке замикання електромережі.

На даний момент мешканці пятіквартірного будинку розгрібають наслідки пожежі, в результаті якого дах будинку згоріла дотла. Тепер, щоб відновити будинок, потрібно заново відбудовувати покрівлю.

Скрутне становище погорільців загострюється і наближенням зими. Як відомо, в останні роки погода примхлива і часта непередбачувана. Невідомо, коли вдарять перші морози. Тому, постраждалі від пожежі люди потребують фінансової допомоги, адже накрити дах заново матеріально затратно, потрібно чимало коштів.

Бажаючі допомогти можуть звертатися за детальною інформацією по телефону 095 730 06 01 Тетяна Володимирівна Мартинкова.

hlukhiv.info