Журналістка, яка перехворіла на коронавірус, дала кілька порад

Головний редактор Білопільської районної газети «Білопільщина» Наталія Калініченко поділилася, як вона перехворіла на COVID-19 і дала кілька корисних порад, зважаючи на свій досвід. Про це журналістка написала на своїй сторінці у Фейсбуці:

«Можете вже не шепотіти за спиною, у мене тест негативний і хвороба позаду!

Ну що, тепер з усією впевненістю і відповідальністю можу говорити про короновірус, як людина, яка вже має негативний тест і досвід лікування. А ще — купу повчальних історій, якими поділюсь з усіма диванними еспертами в області ковідоведення!
І так, мої поради ‘бувалого’, який на власному організмі випробував спосіб лікування. Успішно!
Під час хвороби мені знайомі говорили: чого ти не ведеш репортажі з лікарні, не розказуєш, як йде лікування, не фотографуєш? Це було б цікаво! Така б увага була до тебе, зараз же всі на хворобах піаряться…
Ну я ж не Трамп і не Порошенко, я ж не місцеві деякі політики, які на кожному чиху роблять ркламу..
Але головне навіть не це. Про хворобу краще писати, коли видужаєш. Ну це як в дорозі: водія не можна питати під час руху, коли приїдемо. Так і лікаря під час лікування: коли я одужаю.. Прогнози — річ невтішна.
Але для мене — вже все позаду.
Тож даю лише з власного досвіду кілька порад!
Перше. При перших симптомах хвороби здавайте тест! Висока тепмература тримається добу — негайно здавайте тест! Просіть направлення сімейного лікаря і гайда в лікарню!
Друге. Здали тест — сидіть дома і чекайте результат! Не швендяйте по вулиці, не йдіть на роботу. Максимально сховайтесь від близьких. Є можливість, сидіть в окремій кімнаті. Всіх домашніх максимально відправте з дому. Втім, будьте готові, що в родині перехворіють всі. Не вбережетесь! Головне, щоб не всі зразу захворіли. У кожного члена родини може бути різний перебіг хвороби. Я лікувалась убойними дозами антибіотиків, а чоловіку допомогли дві таблетки парацетамолу! Найважче, коли тяжкі симтоми хвороби починаються одразу у всіх.
Ще раз: здали тест — сидіть дома! Навіть, якщо немає явних симптомів.
Три- чотири дні температура до 39 — йдіть в лікарню не чекаючи результатів тестів!
Мені результат прийшов на 6 день! А лікуватись активно почала на п»ятий! Висока температура і в легенях почалось запалення! Лікарі все це чують на слух! В перші два- три дні не робіть ні рентген, ні КТ! Нічого не покаже! А лікар — почує!
Третє! Позитивний тест — не вирок! Не падайте у відчай, хоча ви одразу відчуєте, як насторожено вас сприйматимуть колеги і друзі!
Скажу по собі, у мене не пропало відчуття запахів…Тож «обдєлавшихся» знайомих було чути наввіть у телефон! Готуйтесь, що про вас за вашою спиною говоритимуть, який ви негодяй (негодяйка) і всі навколо будть кашлять і думать, що це ви їх заразили!
Ваше робоче місце днів три митимуть хлоркою, кожний буде від будь-якого чиха вмирати і звинувачувати у цьому вас!
Тож порада: не витрачайте час і сили думати — де і від кого ви заразились! Не вгадаєте, це точно! Та і яке це вже має значення!
Четверте!!! Довіряйте лікарям! Наші білопільські лікарі-інфекціоністи — це чарівники! Це фахівці, до яких з Києва звертаються за консультаціями! Не читайте різної дурні у ФБ, не консультуйтесь з друзями. Аргумент «Тітка Ольга в Москві преболіла,так їй професор казав, що треба пить і колоть оте і оте..» або «а знакому в Сумах он вилічили тим-то і тим лікарством..» залиште собі.
Кожна людина — індивідуальна, в кожної хвороба протікає по-різному. І лікарні не менше вас зацікавлені, щоб вас вилікувати!
Це я кажу, бо сама теж намагалась повчати, як мене лікувать! Добре, що мені вчасно ввічливо пояснили, що кожен повинен займатись своїми справами! і лікували по протоколу і показанням організма. І успішно!!!
В нашій лікарні є всі умови для комфортного пребування! Мені є з чим порівняти! Подруга хворіла і лікувалась у двох лікарнях, так те, що вона розповідала про умови і ставлення, не порівняти з нашою лікарнею!
Слухайте лікарів! Вони роблять все можливе! Підтримуйте медичних сестер! Більшість з них вже перехворіли і добре розуміють ваш стан, то ж робити вигляд, що лише ви такі нещасні і больні ,- не варто!
П»яте! Будь-яка хвороба лікується! Лікується і пневмонія та ковід! І хворітимуть цими хворобами ще багато і довго! І перехворіє більшість з нас.
І чим швидше ви отримаєте імунітет, тим спокійнішим буде ваше життя потім! Головне, не допустити ускладнень!
Про вартість лікування та деякі поради щодо перебування в лікарні, придбання ліків тощо- пізніше розкажу!
А поки офіційно повідомляю, що маю негативнй тест і почуваю себе нормально!
Тож досить шепотіть за спиною і показувать пальцями, що «вона ж больна…»
Вже ні! Чого і вам бажаю!»

Можете вже не шепотіти за спиною, у мене тест негативний і хвороба позаду! Ну що, тепер з усією впевненістю і…

Опубліковано Nataliya Kalinichenko Субота, 17 жовтня 2020 р.

Джерело: